Diari Més

Societat

Jordi J. Romera i Cid, nou president de la demarcació de Tarragona del COAC

El 16 i 17 de maig s'han celebrat les eleccions per elegir els òrgans de govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Imatge del nou president de la demarcació de Tarragona del COAC, Jordi J. Romera i Cid

Jordi J. Romera i Cid, nou president de la demarcació de Tarragona del COACCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi J. Romera i Cid serà el nou president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya per al període 2022-2026. El 16 i 17 de maig s'han celebrat les eleccions per elegir els òrgans de govern del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya així com els representants a l'Assemblea. La candidatura de la Junta Directiva de la Demarcació de Tarragona del COAC va ser proclamada electa el 26 d'abril, ja que només es va presentar una única candidatura al territori.

Jordi J. Romera formarà Junta de Govern amb Maria Almirall com a secretària, Anna Bastús en el càrrec de tresorera, i Víctor Pujol com a vocal. El nou president ha afirmat que «tenim pel davant 4 anys plens de nous reptes i altres d'antics que han quedat pendents i els emprenem amb un equip que barreja experiència i il·lusió».

«Contents amb la feina feta els últims anys però amb ganes de fer més, volem ser una eina molt útil per a tots els companys i companyes però també per a la societat. Volem que tots els perfils de companys es sentit identificats amb el Col·legi i que la societat els reconegui. Volem que els joves arquitectes s'apropin al Col·legi i el facin servir. Ser arquitecte és una professió extraordinària que treballa de moltes maneres però sempre al servei del benestar de la gent», ha afegit Romera.

Jordi J. Romera és arquitecte per l'ETSAB des de l'any 1995. I des del 1992 que està al mateix despatx exercint la professió, primer col·laborant i després com a soci juntament amb Joan Figuerola i Joan C. Gavaldà, treballant sempre en equip, i desenvolupant tot tipus de projectes especialment de rehabilitació i restauració patrimonial.

Vinculat al col·legi primer com a becari en els estius dels anys d'estudiant i sense perdre el contacte després com a representant a l'Assemblea a partir del 2002, repetint fins que va encapçalar la llista el 2014 i el 2018 compaginant-ho amb la vocalia de Junta Directiva de la Demarcació.La presa de possessió dels nous càrrec electes es farà el proper 1 de juny. Fins aleshores, serà un període de traspàs de l'equip liderat per Joan Tous, que traspassa la presidència després de dues legislatures.

Participació als comicis

Les eleccions d'aquest 2022 han registrat una participació del 19,27%, que correspon a 2.084 col·legiats i col·legiades que han emès un total de 5.834 vots. Fins a 10.814 col·legiats, 605 més que en les darreres eleccions, estaven cridats a les urnes per escollir els representants del COAC.

tracking