Diari Més

Municipal

Gent gran de Salou visita la futura ruta dels Miradors a bona part del Camí de Ronda

La visita va comptar amb la presència de l'alcalde, Pere Granados, que va fer de guia

L'alcalde amb la gent gran durant la parada a un dels miradors.

Gent gran de Salou visita la futura ruta dels Miradors a bona part del Camí de RondaAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup format per gairebé 90 persones de la gent gran del municipi va participar en la visita a bona part del Camí de Ronda, amb parada en diverses platges i miradors. La visita va comptar amb la presència de l'alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, acompanyat de la regidora Julia Gómez; elvicepresident del Patronat,Hèctor Maiquez, i el director de l'entitat, Marc Espasa. La sortida, organitzada des del departament d'Alcaldia, es va fer amb dostrenets del Patronat de Turisme de Salou. Es va començar la ruta per lapunta delPo-Roig, situada després de laplatja de Capellans; un punt estratègic en la defensa de la costa de Salou i des d'on es poden admirarles postes de sol més atractives.

El següent punt de parada va ser laplatja Llarga, característica per la seva duna natural, que li dona un aspecte salvatge i té, a tocar, un bosc de pins i vegetació autòctona.

A continuació, es va poder admirar, a laPunta Prima, laPenya Tallada, una formació rocosa que s'endinsa al mar i que l'erosió, en actuar en els estrats més dèbils de la roca, ha convertit en una mena de mur que delimita la petita cala de la Penya Tallada, d'una longitud aproximada d'un centenar de metres. Es troba entre laPunta de Replanellsi laPunta del Cavall.

El trajecte també va incloure una visita als sorrals que hi ha prop de lacala del Reguerot. Es tracta de dunes vives, de caràcter continental, que es mantenen gràcies a l'acció dels pins, les arrels dels quals actuen com asubjectadors d'aquestes muntanyes d'arena, més fina, fins i tot, que la de la platja.

La ruta a través del patrimoni natural va finalitzar alParc i Mirador de la Cala Morisca, un espai de 9.200 metres quadrats situat entrecala Crancsicala Morisca, en un entorn únic, amb espectaculars penya-segats. Antigament, s'hi alçava el xalet de l'advocat deReus,Antoni Pedrol Rius. Però al 2017 l'Ajuntament va iniciar la restauració ambiental de la finca municipal de cala Morisca per integrar-la enelCamí de Rondai per al seu ús públic com a parc urbà.

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme,Pere Granados, va explicar als assistents a la visita que «Salou és una ciutat moderna, amb una història mil·lenària». En aquest sentit, va dir, «estem treballant en laRuta dels Miradors, un nou producte turístic que n'inclou una quarantena i que forma part del Camí de Ronda, de 6 quilòmetres de recorregut».

tracking