Diari Més

El cinema truca a la porta de casa

El Frame Film Festival és una mostra itinerant de curtmetratges per tota la demarcació de Tarragona

El director de cinema Josep Varo treballant en un dels seus curtmetratges.

El cinema truca a la porta de casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un festival de cinema amb caràcter itinerant per acostar la cinematografia a les ciutats petites del territori. Aquesta és la raó de ser del Frame Film Festival, una iniciativa del director de cinema i gestor cultural Josep Varo que arrencarà aquest mes de juny.

Varo, que ha estat director de les sis edicions dels festivals FICVI (Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca) i del PSICURT (Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental), explica que la idea neix de la voluntat que «pobles o ciutats no quedin allunyats d'aquest tipus de propostes per limitacions pressupostàries o logístiques». És per això que, amb l'eslògan Portem el cinema a casa teva, el Frame Film Festival arribarà, en aquesta primera edició, a nou municipis de la demarcació: Montbrió del Camp, l'Arboç, Cabra del Camp, Castellvell, la Canonja, Sant Jaume d'Enveja, Albinyana, Ascó i Alcanar.

L'estructura del festival és la mateixa que se seguiria en un certamen convencional. És a dir, en cada municipi es projectaran un total de vint curtmetratges, que s'escolliran a través d'una convocatòria artística que obrirà el mateix festival. Després de les projeccions, els ciutadans de cada localitat escolliran, mitjançant el vot popular, el millor curtmetratge, que passarà a formar part de la selecció dels premis finals Talent Frame. Cada finalista quedarà exclòs de les projeccions següents, perquè anirà directament a la Gala final que se celebrarà a finals d'any amb els nou seleccionats.

«Al Frame presentarem els millors curtmetratges del circuit estatal produïts durant els anys 2021 i 2022», explica Varo. D'aquesta manera, assenyala, «estem donant l'oportunitat al públic de veure i votar les últimes novetats, grans obres i bones històries que s'expliquen en format de curtmetratge».

Josep Varo es dedica a l'organització de festivals de curts des del 2014. El 2021, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques va incloure el FICVI, que ell dirigeix, en la llista dels festivals col·laboradors per a la preselecció dels premis Goya. A més, diversos seleccionats dels seus festivals han guanyat premis Gaudí, Goya, i fins i tot algun ha estat seleccionat als premis Oscar.

Josep Varo, impulsor del Frame Film Festival.

El cinema truca a la porta de casaCedida

tracking