Diari Més

Societat

Veïns i comerciants de Mont-roig celebren la instal·lació de l'empresa de bateries al municipi

«Esperem que sigui una millora pel poble, hi ha molt de jovent que ha de marxar a fora a treballar», diu una veïna

El municipi de Mont-roig del Camp, on s'instal·larà la fàbrica de l'empresa sud-coreana ILJIN Materials.

Veïns i comerciants de Mont-roig celebren la instal·lació de l'empresa de bateries al municipiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Satisfacció i sorpresa entre els veïns i comerciants del Mont-roig del Camp (Baix Camp) davant l'anunci de la instal·lació de l'empresa sud-coreana ILJIN Materials al municipi. La seva obertura suposarà una inversió de 600 milions d'euros i 500 llocs de feina i es convertirà en la primera planta de producció a Europa de la companyia. La seva instal·lació ha estat el principal tema de les converses d'aquest dilluns als comerços, bars i places de la localitat. Molts dels veïns asseguren que aquest projecte ajudarà a revitalitzar l'economia local.

«Esperem que sigui una millora pel poble, com a mínim tindrem vida, hi ha molt de jovent que ha de marxar a fora a treballar», ha afirmat a l'ACN la Pilar Asenció, una de les veïnes de la població.

Els veïns de Mont-roig del Camp s'han llevat amb la notícia de la instal·lació d'una fàbrica de bateries a la zona dels Comellarets, que es preveu que estigui operativa a partir de l'any 2024. La majoria d'ells ho veuen amb bons ulls i consideren que contribuirà a retenir el jovent a la població. «És una molt bona notícia, perquè hi ha poca feina al poble», ha expressat l'Anna Jiménez. Comparteix parer en Fernando Mesa, que afirma serà positiu pel municipi. «Sóc partidari que la gent es guanyi la vida, més igual que sigui coreana o manxega; això donarà vida al poble», ha afegit.

En la mateixa línia s'ha posicionat l'Àngel i la Francesca, que han celebrat l'anunci fet pel conseller d'Empresa i Treball del Govern, Roger Torrent, després de reunir-se aquest dilluns a la capital de Corea del Sud, Seül amb directius de la companyia. «L'important és que hi hagi una fàbrica amb 500 persones, al poble no hi ha res, tothom ha de marxar, espero que no portin gent d'allà sinó que contractin persones d'aquí», han dit. «Anirà bé per la gent jove perquè puguin treballar», ha opinat l'Antonio, un altre veí de Mont-roig.

També hi ha satisfacció entre els comerciants del nucli de Mont-roig, ja que consideren que serà un revulsiu econòmic que permetrà retenir els joves i alhora atraure persones d'arreu del territori. «Hem de procurar que vingui gent a viure al municipi i que s'incentivi el comerç, busquem el progrés i prosperitat», ha subratllat Josep Maria Llorenç, propietari d'una immobiliària. La Dolors Rovira, comerciant d'una botiga de queviures, també ha opinat que serà bo pels veïns. «Si realment són 500 llocs de feina, de gent del poble o de famílies que vinguin de fora, farà un bé pel comerç, si es compleix tot el que han dit», ha comentat la botiguera.

En canvi, en Jordi Olesti, comerciant d'una ferreteriam s'ha mostrat escèptic davant la instal·lació d'aquesta companyia i ha lamentat que l'Ajuntament doni més facilitats als de «fora» en lloc dels empresaris locals. «No m'ho acabo de creure, hi ha molta propaganda, el polígon encara s'ha de començar; evidentment una inversió d'aquest tipus estaria molt bé i ajudaria a un municipi com és Mont-roig», ha manifestat Olesti. «No sé a qui nivell està de lligat, anem a la política de fets consumats, quan ho veiem podrem dir si és una realitat», ha sostingut.

ILJIN Materials, empresa de bateries

ILJIN Materials és una empresa fundada l'any 1968 i amb seu central a Seül. Actualment, compta amb 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d'una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys va construir una nova fàbrica a Malàisia. LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d'altres, són alguns dels seus clients. La companyia es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure - patentada per la multinacional - que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti.

El projecte, d'inversió greenfield (és a dir, d'una companyia que no tenia presència prèvia al país) s'ha gestionat pels equips a Barcelona i l'oficina a Seül d'ACCIÓ - l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-, en col·laboració amb l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. La inversió, de 600 milions d'euros, és la inversió industrial d'aquest tipus més elevada dels últims 20 anys a Catalunya. De fet, aquest 2022 fa 10 anys que ACCIÓ va obrir l'oficina a la capital sud-coreana. A Mont-roig, l'empresa disposarà d'una superfície de 30.000 m2 entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic.

tracking