Diari Més

Economia

Empresaris i sindicats del Camp de Tarragona, esperançats amb l'arribada d'ILJIN

El sector econòmic creu que l'aposta de la firma sud-coreana permetrà atreure més inversions

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, el CEO d'ILJIN, Jeom-sik Yang, i l'alcalde de Mont-roig, Fran Morancho.

Data de publicació: dilluns 16 de maig del 2022, 07:02

Localització: Seül

Autor: Eli Don

Empresaris i sindicats del Camp de Tarragona, esperançats amb l'arribada d'ILJINACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris i sindicats del Camp de Tarragona han expressat la seva satisfacció per l'arribada a Mont-roig del Camp (Baix Camp) de l'empresa sud-coreana ILJIN, que invertirà 600 MEUR i crearà uns 500 llocs de treball. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, s'ha mostrat «feliç» perquè el fabricant de components per a bateries hagi escollit la regió per instal·lar la seva primera factoria a Europa i ha afirmat que permetrà diversificar l'economia de la zona.

En la mateixa línia s'ha expressat la seva homòloga de Tarragona, Laura Roigé, que ha pronosticat que altres empreses del sector es voldran instal·lar al territori. UGT i CCOO també han celebrat la notícia perquè es crearan llocs de treball de qualitat.

Just ha destacat en declaracions a l'ACN que la planta d'ILJIN Materials generarà un efecte positiu també a l'aeroport de Reus, al Port de Tarragona i al sector hoteler. «Segur que ara a Corea del Sud ja saben on som i saben que és un lloc on s'hi poden fer inversions industrials de nivell qualificat», ha assenyalat. El president de l'ens cameral ha considerat que el territori és «al començament d'un moment dolç de fer un canvi important» i s'ha mostrat esperançat perquè ILJIN sigui la primera d'altres companyies que decideixin instal·lar-se a la regió. Per això, ha reclamat que «la gent no posi pals a les rodes».

El president de la Cambra de Comerç de Reus ha explicat també que ja fa un any van conversar amb l'alcalde de Mont-roig, que els va explicar que al municipi havien reservat una reserva de terrenys. «Volien una implantació gran, no un polígon d'empreses petites. «Chapeau per ells per tenir la visió a llarg termini», ha indicat.

Alhora, tant Just com Roigé han felicitat la conselleria d'Empresa per la seva participació i han exposat que «una indústria neta, sostenible i moderna suposarà un canvi de paradigma». La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona ha posat en context l'arribada de la companyia sud-coreana, a les acaballes de la pandèmia i durant la guerra a Ucraïna. Roigé ha recordat que és «la inversió que s'ha fet a Catalunya en els últims quinze anys en indústria» i ha vaticinat que els 500 llocs de treball acabaran sent molts més. «Serà com una taca d'oli i anirà donant vida i seguretat a molta gent i a tot el territori», ha afirmat. En aquest sentit, Just ha comentat que la tecnologia d'ILJIN és «difícilment deslocalitzable».

Llocs de treball qualificats

Els sindicats han remarcat que els llocs de treball que es crearan seran «de valor afegit i de qualitat». «La valoració és totalment positiva. Veiem que hi ha un impuls d'inversions, com a la Conca de Barberà o a les Terres de l'Ebre, i això és positiu pel territori, per les persones i per diversificar l'economia», ha explicat Joan Llort, secretari general d'UGT Tarragona.

Si les xifres s'acaben confirmant, ILJIN serà una de les empreses del sector del metall amb més treballadors de la demarcació de Tarragona, juntament amb Indústries Teixidó, Tecnolama, Mahle o Lear. «Tarragona tradicionalment viu del turisme, però no pot ser. Amb la pandèmia ha quedat clara la fortalesa del turisme i de la indústria, que genera llocs de treball estables i de qualitat», ha expressat José Martín, secretari general d'indústria de CCOO.

Llort ha afegit que caldrà veure les necessitats de l'empresa pel que fa als perfils professionals i ha indicat que potser caldrà «adequar la formació», tant de cicles superiors de Formació Professional com de graus universitaris. «Es generaran llocs de treball més dignes i amb millors condicions, i això són persones que no marxaran del territori», ha finalitzat.

tracking