Diari Més

Cultura

Més de dos-cents sardanistes ballen encerclant l'Arc de Berà

L'objectiu era reivindicar que la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Imatge del l'Arc de Berà envoltat pels sardanistes.

Més de dos-cents sardanistes ballen encerclant l'Arc de BeràAjuntament de Roda de berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roda de Berà ha viscut aquest matí una cita històrica amb més de dos-cents sardanistes de tot Catalunya ballant encerclant l'Arc de Berà. Mai abans s'havia celebrat res semblantentorn el monument romà.

L'objectiu de l'organització, el Grup Sardanista de Roda de Berà amb l'Ajuntament, era donar suport a la candidatura que ha presentat la Confederació Sardanista de Catalunya a la UNESCO perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així, van pensar que sería una bona manera de reivindicar-ho, ballant encerclant un monument que des de l'any 2000 és Patrimoni Mundial de la Humanitat, dins del conjunt de la Tàrraco Romana.

Abans de les 12 del migdia els participants ja estaven preparats i ocupant les seves posicions per tal que, quan sonés la primera nota dels músics de la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès, ubicats sota l'Arc de Berà, tots i totes les sardanistes s'agafessin de les mans i comencessin a ballar. Dins de la gran rotllana hi trobàvem una de més petita, formada per disset membres de la Colla Dansaires del Penedès.

El programa ha inclòs els temes 'Abraçada', de Conrad Saló; 'La via romana', de Maria Teresa Monclús, amb dos curts i dos llargs; i 'La Santa Espina', d'Enric Morera, un curt i un llarg, el qual ha finalitzat amb un «visca Catalunya i visca la sardana» i un fort aplaudiment de tots i totes les presents. Entre ells hi havia l'alcalde de Roda de Berà Pere Virgili; la regidora de Cultura, Teresa Ferré, presidenta també del Grup Sardanista; la regidora de la Dona i Igualtat, Rosana Dorantes; i el regidor d'Urbanisme, Manel González. Pel que fa als i les sardanistes, hi han vingut des de Barcelona, Cornellà, Torredembarra, Altafulla, la Nou de Gaià, Creixell, Bonastre, El Vendrell, Vilafranca, la Selva del Camp, Tarragona, Reus i, per suposat, de Roda de Berà.

Finalment, després d'encerclar l'Arc de Berà, l'acte ha continuat en un càmping de la zona, on els Dansaires del Penedès han fet una petita exhibició i seguidament ha continuat la ballada amb set peces de set tirades cadascuna.

Imatge del l'Arc de Berà envoltat pels sardanistes.

Més de dos-cents sardanistes ballen encerclant l'Arc de BeràAjuntament de Roda de Berà

Els sardanistes ballant.

Més de dos-cents sardanistes ballen encerclant l'Arc de BeràAjuntament de Roda de Berà

Els sardanistes ballant.

Més de dos-cents sardanistes ballen encerclant l'Arc de BeràAjuntament de Roda de Berà

tracking