Diari Més

Societt

Altafulla distribueix trampes per capturar reines de vespa asiàtica

Els dispositius es col·locaran fins a final de maig i fins ara ja n'han atrapat més de 240

Imatge d'una de les trampes que s'han col·locat amb exemplars de vespa aiàtica capturades.

Altafulla distribueix trampes per capturar reines de vespa asiàticaAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Altafulla ha començat una campanya de detecció i captura de reines de vespa velutina, coneguda popularment com a vespa asiàtica. Fins a finals de maigs'instal·lendiversestrampes per capturarles reines d'aquestes vespes. Aquestes trampes capturen les reines de la vespa asiàtica i no generen cap risc per a les persones, ja que un cop hi han entrat les vespes no poden sortir-ne.

L'empresa encarregada dels treballs és Dàurica, serveis ambientals i biodiversitat i finsara se n'han capturat un total de 247 reines i 3 d'obreres.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) es una espècie exòtica invasora originària d'Àsia que va ser detectada per primera vegada a Europa l'any 2004, a França.La presència d'aquesta espècie invasora produeiximportants afectacionsa l'apicultura, en depredar sobre l'abella de la mel, però també sobre altres pol·linitzadors de conreus i flora silvestre. Igualment, té efectes sobre la salut pública, creant una percepció d'inseguretat en la població pel risc de les seves picades.

Una de les trampes col·locades en un arbre.

Altafulla distribueix trampes per capturar reines de vespa asiàticaAjuntament d'Altafulla

tracking