Diari Més

Mobilitat

L'Ajuntament del Morell crearà tres aparcaments dissuasius gratuïts

Després de l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme, els baixos d'edificis que tenen ús d'aparcament també podran albergar negocis

La plaça de la Fàbrica, al nucli antic, serà habilitada com aparcament.

L'Ajuntament del Morell crearà tres aparcaments dissuasius gratuïtsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament del Morell crearà tres pàrquings dissuasius gratuïts a diferents zones que sumaran una seixantena de places d'aparcament al municipi. El govern del Morell confia que els nous aparcaments estiguin en ple funcionament abans de l'estiu.

D'altra banda, els baixos d'edificis que tenen ús d'aparcament, però que no s'estan utilitzant com a tal, podran albergar activitats econòmiques. Tot plegat serà possible després que la Comissió d'Urbanisme de Tarragona hagi donat llum verda a la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament que, fins ara, no ho permetien. L'Ajuntament projecta almenys tres aparcaments dissuasius, dos dels quals en terrenys de titularitat privada: en un solar a tocar del CAP i, un altre, en uns terrenys a l'entrada de Reus. El tercer es construirà al nucli antic, a la plaça de la Fàbrica, un espai amb el sòl de grava que serà pavimentat i on es crearà un accés per permetre l'entrada de vehicles. Aquesta plaça és escenari habitual d'alguns esdeveniments al municipi, com la mostra primaverArt, i podrà continuar sent-ho malgrat la seva conversió en un pàrquing, ja que «es restringirà l'entrada de vehicles puntualment sempre que sigui necessari», explica l'alcalde del Morell, Eloi Calbet.

Segons Calbet, l'objectiu dels tres aparcaments dissuasius és solucionar la manca de places que acusa el municipi. «La població del Morell és estable, però les famílies tenen cada cop més vehicles i, per tant, cada vegada hi ha menys llocs on aparcar», afirma l'alcalde. D'altra banda, «organitzem moltes activitats, sobretot els caps de setmana, com el mercat dels dissabtes, que atrauen gent de fora, amb la qual cosa el problema s'agreuja», afegeix Calbet.

Els pàrquings dissuasius seran gratuïts i tindran entre 25 i 30 places cadascun. El municipi del Morell, de fet, no té zones d'aparcament regulades –zones blaves o taronges– i la càrrega de vehicles elèctrics a espais públics també és gratuïta.

L'aprovació de la modificació de les normes subsidiàries també permet salvar un dels obstacles per al desenvolupament comercial del Morell. «Molts locals en planta baixa estan qualificats com a aparcaments de reserva, però no s'utilitzen i ni tan sols la vorera està preparada per l'accés de vehicles. Podrien tenir ús comercial, això no obstant, les normes de planejament urbanístic no ho permetien fins ara. Amb la modificació, s'hi podran instal·lar empreses i negocis», diu Eloi Calbet, «contribuint així a fer créixer el teixit comercial del poble».

Els aparcaments dissuasius i l'alliberament dels baixos d'edificis són dues mesures per millorar la mobilitat al municipi que se sumen a la implantació dels guals, que va començar el setembre de l'any passat amb l'aprovació del reglament corresponent. Des d'aleshores, 180 veïns ja han sol·licitat una llicència de gual.

«Amb la recent estrena de la guàrdia municipal, els guals estan en marxa i cada cop n'hi ha més peticions», afirma Eloi Calbet. «Fins que no vam aprovar aquest reglament, no existien, amb la qual cosa, els veïns no podien reservar la plaça davant de les portes de casa seva», afegeix l'alcalde.

tracking