Diari Més

Successos

El Grup del Teatre de Valls coneixia els fets que van provocar la detenció d'Ayala

L'entitat va fer un «acompanyament» dels afectats i va prendre mesures per «rescabalar els danys causats»

Imatge de la façana del Teatre Principal de Valls, on el Grup del Teatre Principal (GTP) assaja i fa representacions.

El Grup del Teatre de Valls coneixia els fets que van provocar la detenció d'AyalaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup del Teatre Principal de Valls, entitat cultural on el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, s'hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on assegura que ja tenia coneixements d'uns «fets molt greus» des de fa un temps. «La gravetat de la situació de la que vàrem tenir coneixement, va fer que activéssim un procés d'acompanyament a les possibles persones afectades i poséssim a elles i a les seves famílies els mitjans necessaris per dilucidar allò passat i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-nos, com no pot ser d'altra manera, al seu servei», afirma el grup en el comunicat. Ayala, que ja ha plegat del càrrec, se l'investiga per un presumpte delicte d'abús sexuals a un menor.

L'actual junta directiva del GTP, nombrada el febrer del 2020, va considerar que per evitar que en un futur no es produeixin situacions com aquestes, el grup ha activat «un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019 1937».

En segon lloc, l'entitat manifesta que «associacions com la nostra, on hi ha una participació intergeneracional, són una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat», però afegeix que «en ocasions s'hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts».

«És per això que, per responsabilitat social, ètica i moral apostem fermament per un canvi de cultura dins i fora de l'entitat, per tal de crear espais lliures d'agressions de tot tipus; el nostre objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen la nostra entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup», diuen en el comunicat.

Finalment, el grup conclou que «en qualsevol cas, i tenint en compte que hi ha una instrucció judicial en relació als fets que han trascendit, ens posem en plena disposició de les autoritats i de les possibles persones afectades per tal de col·laborar en tot allò que sigui posible i útil».

tracking