Diari Més

Judicial

Llibertat amb càrrecs pel regidor de Valls investigat per abús sexual a un menor

Ayala assegura davant del jutge que les relacions van ser consentides quan el jove ja tenia disset anys

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra sortint de la comissaria de Valls.

Llibertat amb càrrecs pel regidor de Valls investigat per abús sexual a un menor de tretze anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 2 de Valls ha deixat en llibertat amb càrrecs el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala. Ayala va ser detingut aquest dimarts al vespre pels Mossos d'Esquadra investigat per un delicte d'abús sexual a un menor de tretze anys.

Els fets haurien passat l'any 2015. En la seva declaració davant el magistrat el regidor hauria reconegut una relació sentimental i haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys. L'acusació particular havia demanat presó preventiva, mentre que la fiscalia ha demanat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima.

MÉS INFORMACIÓ

Detingut un regidor de Valls com a presumpte autor d'abús d'un menor

L'investigat, que només ha respost preguntes del seu advocat, ha explicat que va mantenir relacions consentides amb el jove quan aquest ja tenia 16 anys, el 2019 i 2020, i per tant ja podia donar el seu consentiment legal.

Segons fonts properes a la víctima, el jove, en canvi, explica que des del 2015, quan ell tenia 13 anys i l'investigat uns 25, va mantenir una relació tòxica i de poder amb l'ara regidor, a qui la diferència d'edat i la formació en arts escèniques li donava autoritat dins del grup de teatre.

Fa mesos, durant la pandèmia, el jove va començar a reflexionar sobre aquells fets i mitjançant teràpia i acompanyament emocional es va sentir prou preparat per explicar-ho. La setmana passada va presentar la denúncia formal davant dels Mossos d'Esquadra, que aquest dimarts van detenir el sospitós.

Al Grup del Teatre Principal de Valls, del qual Ayala i la víctima en són membres, ja fa temps que hi havia certa mala maror. Fa uns mesos diversos membres del grup, entre els quals el noi que ha denunciat Ayala per abusos, van queixar-se a la junta directiva d'alguns comportaments inapropiats en el tracte de diversos membres de l'entitat, però lluny de l'àmbit sexual. La junta va aplicar un protocol intern per analitzar els casos.

tracking