Diari Més

Política

Dimiteix el regidor de Cultura de Valls investigat per abús sexual a un menor

L'Ajuntament espera que «amb la màxima celeritat» es conegui «tota la veritat» del cas

Imatge del regidor de Cultura de Valls investigat per abús sexual a un menor.

Dimiteix el regidor de Cultura de Valls investigat per abús sexual a un menorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala, ha presentat la renúncia al càrrec aquest dimecres per «centrar-se en la defensa del cas pel qual ha estat denunciat», segons ha informat el consistori en un comunicat. Ayala ha estat detingut aquest dimarts com a presumpte autor d'un delicte d'abús sexual a un menor de setze anys, i avui el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs després de prendre-li declaració.

Al comunicat, l'Ajuntament manifesta el respecte a la presumpció d'innocència i a la defensa dels drets de les persones afectades. Alhora expressa el mateix respecte per la investigació judicial i espera que «amb la màxima celeritat» es conegui «tota la veritat» del cas.

El mateix Ayala ha difós posteriorment un comunicat en què explica que hapres la decisió de presentar la renúncia per «no danyar, en cap cas, ni la institució ni el projecte polític»del qual participa. Ayala era regidor per Junts per Valls. També ha indicat que aquesta renúncia «dolorosa»li permetrà centrar els seus esforços en defensar la seva «honorabilitat»i «innocència»davant dels tribunals de justícia.

Els fets haurien passat l'any 2015. Segons s'ha pogut saber, en la seva declaració davant el magistrat el regidor hauria reconegut una relació sentimental i haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys.

El jove, en canvi, explica que des del 2015, quan ell tenia 13 anys i l'investigat uns 25, va mantenir una relació tòxica i de poder amb el fins ara regidor, a qui la diferència d'edat i la formació en arts escèniques donaven autoritat dins del grup de teatre en què ambdós coincidien.

Fa mesos, durant la pandèmia, el jove va començar a reflexionar sobre aquells fets i mitjançant teràpia i acompanyament emocional es va sentir prou preparat per explicar-ho. La setmana passada va presentar la denúncia formal davant dels Mossos d'Esquadra, que aquest dimarts van detenir el sospitós.

tracking