Diari Més

L'Ajuntament d'Alcover reclama a Adif la neteja de l'estació de tren

L'espai està completament degradat, hi ha llaunes i envasos a les vies i l'edifici està ple de pintades

La façana de l'estació de trens està plena de pintades i les vies acumulen tota mena de deixalles.

L'Ajuntament d'Alcover reclama a Adif la neteja de l'estació de trenJordi Ribellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Alcover ha reclamat a Adif que netegi les vies ferroviàries, l'andana i l'estació de trens del municipi. L'edifici presenta un lamentable estat d'abandonament. La façana que toca a l'andana està plena de pintades, presenta humitats i els baixants estan obstruïts. A les vies s'acumulen envasos i llaunes, restes dels botellots que s'organitzen sovint i que ningú recull.

L'alcalde d'Alcover, Robert Figueres, assegura que fa anys que el consistori s'adreça a Adif per fer la mateixa demanda, però no ha aconseguit que el gestor d'infraestructures ferroviàries es faci càrrec d'un espai que és de la seva titularitat. Ahir mateix, el govern d'Alcover s'adreçava novament a Adif. «És una vergonya, fa fàstic. Les vies estan brutes, les haurien de netejar. Van construir una marquesina de ciment i també està plena de pintades. L'última vegada, va ser l'Ajuntament qui va encarregar-se de netejar les vies, però no ho podem fer, perquè, qui es fa càrrec de la seguretat dels treballadors en un espai per on passen els trens?», es pregunta Figueras.

L'altra banda de l'edifici, a tocar al passeig de l'Estació, presenta un aspecte completament diferent. La façana de l'edifici es manté neta i l'Ajuntament va dignificar la tanca del recinte. Figueras afirma que el consistori ha fet molt més del que li pertoca. «D'altra banda, l'estat de l'estació també té molt a veure amb l'incivisme. Sovint es busquen responsabilitats en els que han de netejar, però no en els que embruten», afegeix Figueras.

Les demandes del consistori alcoverenc van molt més enllà. Segons l'alcalde, «és una estació que utilitza molta gent, això no obstant, no n'hi hacartells per anunciar les arribades o sortides, ni càmeres per controlar l'incivisme». L'edifici de l'estació roman tancat des de fa anys i Figueras proposa que «si Adif no té intenció de fer-ne res, que ens el donin per donar-li un nou ús».

L'Ajuntament va dignificar la part de l'estació que toca al passeig.

L'Ajuntament d'Alcover reclama a Adif la neteja de l'estació de trenJordi Ribellas

tracking