Diari Més

Medi ambient

Denuncien un abocament contaminant al Glorieta d'Alcover «que ha aniquilat» la vida a la zona

L'associació ecologista CEN afirma que la situació afecta un tram de cent metres

Imatge d'arxiu de l'estat del riu Glorieta durant un episodi anterior de contaminació.

Denuncien un abocament contaminant al Glorieta d'Alcover «que ha aniquilat» la vida a la zonaAssociació CEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació ecologista CEN (Conservació dels Ecosistemes Naturals) ha denunciat un abocament contaminant al riu Glorieta a Alcover, el que ha «aniquilat» la vida en el tram afectat, segons que ha informat a Efe el president del CEN, Jesús Ortiz.

Un tram d'uns 100 metres del riu Glorieta presenta un aspecte estancat i de color gris, presumptament per l'abocament de sediments d'una pedrera que opera a Alcover, segons l'associació ecologista.

Aquesta contaminació ha aniquilat qualsevol forma de vida en el tram i ha afectat les espècies protegides barb cua-roja (Barbus haasi) i la reineta (Hyla meridionalis).

El CEN ha denunciat el cas davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els Agents Rurals.

Es dóna el cas que, el passat mes de febrer, la mateixa pedrera va originar un altre abocament al riu i, després de la denúncia del CEN, operaris de l'empresa van retirar els sediments.

Ortiz, en declaracions a EFE, ha explicat que l'origen dels abocaments és una bassa de retenció de sediments d'aquesta pedrera que s'ha desbordat a causa de l'episodi de fortes pluges.

L'entitat ostenta la custòdia fluvial d'aquest tram del riu i Ortiz exposa que «ja fa temps que denunciem que aquesta instal·lació és un perill per al riu».

«A la vista està el desastre ecològic que ha causat», agrega el president del CEN.

tracking