Diari Més

Política

Una possible candidatura conjunta amb FUPS encén el PSC de Salou

L'alcalde i secretari general de FUPS confirma l'inici de 'converses', però que no hi ha res tancat

Darrera reunió del Comitè Executiu de FUPS, on es va aprovar la candidatura de Pere Granados.

Una possible candidatura conjunta amb FUPS encés el PSC de SalouCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'inici de les converses per plantejar una possible candidatura electoral entre la Formació Unitat per Salou (FUPS) i el PSC encapçalada per l'alcalde, Pere Granados, ha encès l'Agrupació del Partit dels Socialistes de Salou que no veu amb bons ulls l'aliança amb la formació independent del batlle. El que era un rumor fins ara arreu de la capital de la Costa Daurada era confirmat pel comitè executiu de FUPS dissabte que, després de fer pública la designació del secretari general de la formació, Pere Granados, com a cap de llista pels pròxims comicis, assegurava que també havia acordat per unanimitat «continuar les converses amb el PSC per formar una candidatura electoral».

Segons fonts socialistes, no hi ha cap negociació oberta, sinó l'inici d'unes «converses informals», de les quals l'Agrupació del PSC de Salou va tenir coneixement a través de Joaquín Fernández, secretari de Política Municipal del PSC, i Joan Ruiz, secretari d'implantació territorial. Ambdós dirigents del PSC van posar damunt la taula la proposta en la darrera reunió celebrada el passat divendres per l'Agrupació Socialista de Salou. La simple possibilitat que Granados liderés una candidatura conjunta va escalfar els ànims de la militància present i els representants de la direcció nacional del partit es van trobar amb la reacció airada dels socialistes salouencs, els quals van mostrar la seva oposició en bloc. L'Agrupació socialista de Salou es veu prou forta per a repetir o millorar els resultats de 2019, quan va obtenir cinc regidors, i confia a poder fer-ho amb David González al capdavant, qui ja va anunciar la seva predisposició a liderar la llista davant la militància. Aquesta formació va aconseguir cinc regidors en les darreres eleccions municipals i, posteriorment, l'octubre de 2019, van entrar a l'executiu de Salou amb la reedició de l'acord de govern del mandat anterior.

Pel que fa a l'origen de la proposta –si aquesta ha sortit de la direcció del PSC o, al contrari, ha estat FUPS que ha fet el plantejament als socialistes–, Pere Granados afirma en declaracions a Diari Més que «nosaltres no hem picat a la porta de ningú». Granados va més enllà i assegura que «també hem tingut altres propostes per part d'algun partit polític de formar una coalició, no es descarta que puguin sorgir altres opcions de coalició». «Estem en un bon moment i els partits ho saben. Fins i tot, sols amb FUPS tenim més marge d'integrar altres partits al govern buscant l'estabilitat i la centralitat que és el que es necessita en benefici del progrés del municipi i que és el que sempre hem donat a Salou», finalitza Pere Granados, qui confirma que hi ha hagut un acostament al PSC en forma de converses i no pas una negociació.

Montagut, a l'espera

L'inici de converses amb el PSC suposa també el reconeixement tàcit que FUPS té la voluntat de no concórrer als pròxims comicis municipals amb els actuals socis de coalició, Junts per Catalunya, tal com va fer en la darrera convocatòria electoral sota la marca de Sumem per Salou-Junts, la qual va obtenir set regidors, dos dels quals són del PDeCAT, Marc Montagut i Hectòr Maiquez. Marc Montagut afirma que, si l'associació del partit de Pere Granados amb el PSC acaba prosperant, no descarta postular-se com a cap de llista a les pròximes municipals. «En l'àmbit de Govern tenim una relació bona amb FUPS», valora Marc Montagut. Pel que fa als darrers moviments del partit que lidera Pere Granados, Montagut diu que «les decisions que prenguin altres partits no depenen de mi i ells són els que han de decidir el seu futur, FUPS és un partit independent».

tracking