Diari Més

Vila-seca recupera l'art efímer per la Diada de Sant Jordi

Enguany s'incorpora una exposició de joieria efímera, que s'inaugura avui dimecres a la tarda

Imatge de l'exposició que forma part de la nova edició d'«Efímera. Art al carrer».

Vila-seca recupera l'art efímer per la Diada de Sant JordiAjuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vila-seca, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, ha presentat aquest matí una nova edició d'«Efimera. Art al Carrer», que tornarà a guarnir el Centre Històric del municipi amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus. Aquest any, a més, a «Efímera. Art al carrer», s'hi ha afegit «Cadena de Paraules. Joieria Efímera». Vila-seca es tornarà a convertir, durant la Diada de Sant Jordi, en un espai cultural on els llibres reciclats i la creació artística es donen la mà. Concretament, aquestes creacions dels alumnes de les escoles d'art les podrem trobar en un total de 7 espais: a la plaça d'Estudi, al carrer Major, al portal de Sant Antoni, a la plaça de l'Església, a la plaça de Voltes, al carrer del Comte de Sicart i al jardí del Castell de Vila-seca. Com a novetat d'enguany, disset alumnes del Cicle Joieria artística de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona organitzen l'exposició de joieria efímera al Castell de Vila-seca, que anirà acompanyada de conferències a càrrec de tres artistes de renom en la joieria.

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura ha posat en valor que els alumnes de les escoles, en les diverses edicions, «hagin exposat la seva creativitat, el seu enginy, a Vila-seca i, d'aquesta manera, s'hagi pogut visualitzar el seu intens treball i el seu potencial com a artistes»a més de destacar l'estima que des de l'Ajuntament de Vila-seca hi ha cap aquesta experiència compartida amb la Diputació i les dues escoles d'art.

Cal recordar que una trentena d'actes, que ja es van iniciar el passat 24 de març, farceixen el programa de la Diada de Sant Jordi d'enguany a Vila-seca, dels quals han tingut gran protagonisme les 11 presentacions de llibres. El mateix 23 d'abril, com també és tradicional,les parades de llibres i roses ompliran el Jardí del Castell al llarg de tota la jornada, on també hi haurà la projecció de la cantata de totes les escoles de Vila-seca i la festa popular a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina i una ballada de sardanes a les 12.30 h. A la tarda, la festa popular serà protagonitzada pels Xiquets de Vila-seca a partir de les 18.30 h.

tracking