Diari Més

Premis

La riudomenca Glòria Coll guanya el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona

La poetessa rebrà el guardó el proper 16 de maig en el marc del festival Barcelona Poesia

Glòria Coll.

La riudomenca Glòria Coll guanya el Premi de Poesia Jocs Florals de BarcelonaGodall Edicions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La poetessa tarragonina Glòria Coll Domingo ha guanyat el Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 amb el seu llibre de poemes A través, i rebrà el guardó el proper 16 de maig en el marc del festival Barcelona Poesia.

L'obra de Glòria Coll Domingo (Riudoms, Baix Camp 1988) ha estat seleccionada entre els 88 llibres de poemes presentats per un jurat format per Antoni Clapés Flaqué, Maria Callís Cabrera, Begonya Mezquita, Ester Andorrà Culubert i Xènia Dyakonova.

Glòria Coll, música i poeta, ha estudiat interpretació del violoncel a l'ESMUC (Barcelona) i als conservatoris d'Utrecht i Amsterdam, on s'ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc.

Ha treballat en diferents agrupacions de cambra, tant a Catalunya com l'estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l'experimentació amb altres disciplines artístiques.

Quant a la literatura, ha realitzat cursos de Filologia Catalana a la Universitat Rovira i Virgili i d'Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

El 2013 va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes, guardonat amb el Premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits; el 2015 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable, i el 2017 va publicar Retorn.

Coll ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d'àmbit espanyol.

tracking