Diari Més

La Coronació del Senyor i la Vetlla Pasqual tanquen la Setmana Santa a Reus i Tarragona

Tarragona també celebrarà la Processó de la Mare de Déu de la Soledat

El pas de la Mare de Déu de la Soledat en la seva sortida a la Plaça del Rei, l'any 2017.

La Coronació del Senyor i la Vetlla Pasqual tanquen la Setmana Santa a Reus i TarragonaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que el punt àlgid de la Setmana Santa serà aquest Divendres Sant, a Reus i a Tarragona, durant el cap de setmana, també se celebraran actes que posaran punt i final a la Setmana Santa 2022. És el cas, per exemple, de la Processó de la Mare de Déu de la Soledat i de la Vetlla Pasqual a la ciutat tarragonina o de la Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat i la Funció de la Coronació del Senyor a Reus.

A Tarragona, aquest dissabte 16 d'abril, es produirà, a les 18:00 h, la Processó de la Mare de Déu de la Soledat, on hi participa el pas de La Soledat, que estarà acompanyada per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, i la Coral Augusta.

Així doncs, després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació que tindrà lloc a l'Església de Natzaret, la processó sortirà de la catedral de Tarragona per després retornar-hi. El seu itinerari per la ciutat serà: plaça del Rei, carrer de la Nau, carrer Major, carrer de la Merceria, carrer del Pare Iglesias i, per últim, Pla de la Sau.

Però això no és tot. A partir de les 22:00 h, tindrà lloc la Vetlla Pasqual a l'Esglèsia Catedral Metropolitana i Primada. L'acte, que també se celebra a la resta de parròquies de la ciutat, està organitzat pel Capítol de la Catedral i oficiat per l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. Així doncs, amb la Vetlla Pasqual es posarà punt i final a la Setmana Santa 2022.

A Reus, dissabte a les 18:30 h, se celebrarà la veneració i ofrena de flors blanques a la Mare de Déu de la Soledat a l'església de la Puríssima Sang. A la mateixa ubicació, i una hora després, tindrà lloc la Vetlla a la Mare de Déu de la Soledat, que comptarà amb un esdeveniment musical que estarà dirigit per David Molina Font.

Per últim, diumenge al matí, també a l'església de la Puríssima Sang, es produirà la Santa missa de Pasqua i l'antiquíssim i tradicional acte sacramental de la Funció de la Coronació del Senyor, que se celebra a la Reial Congregació des del 1565 i estarà sostinguda pels cants de l'Escolania, Cor Jove i la Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist.

tracking