Diari Més

Judicial

Analitzen objectes trobats als pous on s'han buscat restes de Mancebo

L'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo demanarà que el jutge interrogui el principal sospitòs

Imatge d'arxiu del Mas dels Frares, on la comitiva judicial es va desplaçar la setmana.

Analitzen objectes trobats als pous on s'han buscat restes de ManceboCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia científica analitza un parell d'objectes trobats a una finca del Morell durant la recerca que va començar el passat dimecres, 6 d'abril, i que es va perllongar durant dos dies. La família i l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo esperen ara els resultats de les proves que han de confrontar les possibles restes d'ADN que es puguin aconseguir als objectes trobats als pous –dos peces de vestuari– amb el de la jove desapareguda fa 18 anys, tot i que no creuen que aquests elements hi tinguin cap relació. Sigui quin sigui el resultat de les proves, l'entitat que lluita des de fa anys perquè el cas ni s'arxivi ni s'oblidi demanarà que el jutge interrogui el principal sospitós de la desaparició d'Aurora Mancebo, Edgar Mauriz, una actuació que, segons la presidenta, Carmina Tortosa, «no es va dur a terme aleshores, el 2005», any en què fou detingut.

«Resulta destacable que a la recerca de la setmana passada, en la comitiva judicial que va supervisar no hi haguessin els advocats de la part dels acusats ni de l'acusació particular», destaca Tortosa. La recerca de possibles restes d'Aurora Mancebo es va realitzar als pous de la finca municipal, on hi ha restes d'un molí. «Tenim poques esperances que els objectes trobats tinguin cap mena de relació amb el cas. En qualsevol cas, demanarem que s'interrogui el presumpte homicida, Edgar Mauriz», finalitza Tortosa.

La desaparició

L'última vegada que van veure Aurora Mancebo, que tenia 24 anys aleshores, fou en companyia d'Edgar Mauriz, de 18 anys, el 27 de febrer de 2004, a Tarragona. Dies després, l'11 de març un veí va descobrir la roba d'Aurora Mancebo en un descampat. També va aparèixer una Bíblia que la jove havia demanat prestada als pares dies abans. Edgar Mauriz va ser detingut l'abril del 2005 i acusat d'homicidi.

L'arrest del principal sospitòs va ser possible després de la declaració de l'altre imputat, un amic seu –José Rico Castaño–, qui va ser qui va manifestar que Edgar Mauriz li havia explicat que Aurora Mancebo va morir de sobte mentre estaven junts al seu cotxe i que l'havia enterrat a una finca del Morell. El sospitós principal va estar a la presó preventiva fins al 2 de juliol de 2005.

tracking