Diari Més

Societat

Em dones força, de Riudoms, lliura 10.000 euros per la lluita contra el càncer de mama

L'acte de lliurament dels diners recaptats al VHIO va ser també un homenatge a l'Elvira Mas, expresidenta de l'entitat

Integrants de l'associacio Em dones força de Riudoms.

Em dones força, de Riudoms, lliura 10.000 euros per la lluita contra el càncer de mama

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació sense ànim de lucre Em dones força, creada per un grup d'amics de Riudoms per recaptar fons a favor de la recerca en càncer, ha donat 10.000€ per a la recerca contra el càncer de mama triple negatiu al VHIO.

Els diners es destinaran al projecte 'Reclutant REβ en la lluita contra el càncer de mama triple negatiu'dirigit per la Dra. Meritxell Bellet, oncòloga mèdica i investigadora del Grup de Càncer de Mama del VHIO.

Aquest projecte va néixer gràcies a una primera donació de 10.000€ que va fer l'any passat aquesta associació i de moment està en la fase de posar a punt la millor tècnica per a identificar la expressió conjunta d'ambdós tipus de receptors.

La Dra. Bellet va ser l'oncòloga de l'Elvira Mas, una de les impulsores de l'associació, de la qual en va ser també presidenta, i que va morir per un càncer de mama. Per aquest motiu, l'acte en el que s'ha fet entrega oficial de la recaptació aconseguida per l'associació al VHIO es va convertir en un homenatge a l'Elvira.

Una cinquantena de persones, entre les que hi havia el marit de l'Elvira Mas, així com familiars i molts veïns i veïnes de Riudoms que formen part de l'associació, van assistir a l'acte.

Un dels moments més emotius s'ha produït quan l'Ona Terol, de 6 anys, va llegir un discurs en el que va explicar com ha afectat el càncer a la seva família i amics (l'Ona va perdre la Marina, una de les seves amigues, quan tenia 4 anys), què fan des de l'associació Em dones força i com li agradaria que gràcies a la recerca tots els i les pacients es poguessin curar d'aquesta malaltia.

tracking