Diari Més

Ecologistes denuncien el mal estat d'una via ferroviària per on es transporta òxid de propilè

La línia denunciada a la Fiscalia és la 234 Reus-carregador, que travessa els municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell

Imatge general del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí.

Imatge general del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els col·lectius ecologistes Gepec-EdC i Cel Net han denunciat a la Fiscalia de Tarragona el perill que, segons el seu parer, suposa el transport d'òxid de propilè per una via ferroviària en mal estat, segons informen els denunciants.

La línia denunciada a la Fiscalia pel seu mal estat és la 234 Reus-carregador, que travessa els municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell, molt prop del polígon petroquímic Nord de Tarragona.

La usa regularment l'empresa Repsol per transportar òxid de propilè, un producte que, recorden els denunciants, és inflamable, tòxic i molt volàtil. A més, genera vapors també molt inflamables que causen irritacions als ulls.

Malgrat tractar-se d'una mercaderia perillosa, es transporta, segons els ecologistes, per aquesta via deteriorada per falta de manteniment i fins i tot passa molt prop d'un parc infantil, al costat de l'antiga estació ferroviària del Morell, sense barrar.

Aquest risc s'ha denunciat reiteradament sense èxit davant les administracions competents pel que, finalment, s'ha optat per denunciar-ho davant la Fiscalia de Tarragona.

tracking