Diari Més

Equipaments

Vila-seca estrena El Celler, un nou equipament cultural i museístic

L'edifici compta amb una gran nau central amb capacitat per a prop d'un miler de persones

Aquest dijous s'ha inaugurat el nou equipament d'El Celler de Vila-seca.

Vila-seca estrena El Celler, un nou equipament cultural i museísticAjuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Tarragona compta, a partir d'aquest mes, amb un nou equipament cultural. Es tracta del Celler de Vila-seca, un edifici noucentista que ha estat recuperat i rehabilitat per l'Ajuntament per tal d'acollir una extensa i variada programació que inclourà el teatre, la dansa, la música, el circ o els espectacles de petit format.

Amb una inversió de 8MEU (dels quals 2MEU provenen dels fons europeus), el Celler de Vila-seca consta de dos grans espais: un espai polivalent amb capacitat per a prop d'un miler de persones, i un museu dedicat a la divulgació històrica sobre el món del vi i la pagesia.

El projecte posa especialment èmfasi en el valor de l'espai arquitectònic de la nau principal, que està ocupada per una gran sala polivalent, dissenyada i equipada de manera que es pugui adaptar a les necessitats de cada espectacle. Així, la graderia de seients és retràctil, de manera que es pot desplegar per complet o parcialment. La capacitat d'aquest espai és de 517 persones assegudes i 950 amb les butaques replegades. La caixa escènica, per la seva banda, té un gran finestral que permetrà realitzar espectacles amb llum natural, però no impedirà realitzar-los també en la foscor absoluta.

Un museu que és un homenatge

El Celler de Vila-seca compta també amb el Museu del Celler, un espai centrat en la divulgació dels processos del vi i en la feina i la història de la pagesia local. El Celler Noucentista és un edifici bastit entre els anys 1919 i 1920, i el seu autor és l'arquitecte Pere Domènech i Roura (fill de Lluís Domènech i Muntaner). El promotor de la construcció del Celler va ser el Sindicat Agrícola de Vila-seca, i va ser possible gràcies als seus socis, que van avalar el projecte amb el seu patrimoni. Aquest nou museu compta amb tecnologia d'última generació, com efectes de so, mappings i experiències de realitat virtual.

Ús social i turístic

Pere Segura, alcalde de Vila-seca, explicava durant la presentació d'aquest nou espai que la voluntat dels seus promotors és donar al conjunt un fort «ús social,» obert a tots els ciutadans però també a les entitats i associacions. A més, Segura va manifestar el seu convenciment que el nou Celler serà també un pol d'atracció turística dels visitants de platja.

La programació del Celler arrencarà el 22 de maig amb un espectacle de La Tresca i la Verdesca, però aquest cap de setmana ja es començaran a fer jornades de portes obertes. Per a més informació sobre els horaris, els preus i la programació, es pot consultar la web del Celler.

Imatge de l'interior d'El Celler.

Vila-seca estrena El Celler, un nou equipament cultural i museísticAjuntament de Vila-seca

Imatge de l'exterior de l'edifici d'El Celler.

Vila-seca estrena El Celler, un nou equipament cultural i museísticAjuntament de Vila-seca

tracking