Diari Més

Policial

El jutge fixa la data per a la inspecció de pous al Morell a la cerca d'Aurora Mancebo

Esperen que la recerca serveixi per trobar restes que es puguin confrontar amb l'ADN de la jove que va desparèixer la nit del 27 de febrer de 2004

Una de les imatges que es van utilitzar en la recerca de la jove.

El jutge fixa la data per a la inspecció de pous al Morell a la cerca d'Aurora ManceboCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge ha fixat ja una data per la inspecció d'uns pous propers al municipi del Morell per buscar el cos o les restes d'Aurora Mancebo, la jove que va desaparèixer fa 18 anys, la nit del 27 de febrer de 2004. En aproximadament quinze dies –l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo, que aplega familiars i amics demanen que no es faci pública la data exacta–, a principis d'abril, la jutgessa i totes les parts implicades acudiran a l'indret on creuen que el principal sospitós de la mort de la jove es podria haver desfet del cadàver de la jove. «Després que fa uns dies la policia judicial va acudir a l'indret per revisar que tot estava preparat per a la inspecció, es va donar el vistiplau per a realitzar la recerca i ja hi ha data per fer-ho», explica Carmina Tortosa, presidenta de l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo.

Aquest nou pas en la instrucció del cas ha omplert d'esperança l'entitat i els familiars, els quals reviuen amb tristesa els dies posteriors a l'estranya desaparició d'Aurora Mancebo.

«Estem esperançats. Revisaran una zona sobre la qual hem insistit des de l'any 2016 i on no s'havia fet cap prova ocular. Una d'aquestes vegades, ens ho van tirar enrere, però l'Audiència Nacional, finalment, ens va donar la raó», afirma Tortosa.

La declaració que va fer un dels amics del presumpte responsable de la desaparició de la jove condueixen fins a la finca en qüestió. «Aquest va dir a la policia que l'Aurora s'havia mort al cotxe, mentre intimaven. Segons va declarar, es va espantar i va dur el seu cos fins a la finca d'un familiar. Malgrat aquest testimoni, Edgar Mauriz, qui va ser acusat d'homicidi, no va prestar declaració sobre aquests fets. «Sempre hem cregut que aquesta part de la investigació del cas no s'ha fet bé», afegeix Tortosa.

L'última vegada que van veure Aurora Mancebo, que tenia 24 anys aleshores, fou en companyia d'Edgar Mauriz, de 18 anys, el dia 27 de febrer de 2004, a Tarragona. Dies després, l'11 de març un veí va trobar la roba d'Aurora Mancebo en un descampat. També va aparèixer una Bíblia que la jove havia demanat prestada als pares dies abans. Edgar Mauriz va ser detingut l'abril del 2005 i acusat d'homicidi. L'arrest va ser possible després de la declaració de l'altre imputat, un amic seu –José Rico Castaño–, qui va ser qui va manifestar que Edgar li havia explicat que Aurora va morir de sobte i que l'havia enterrat a una finca del Morell. El sospitós principal va estar a la presó preventiva fins al 2 de juliol de 2005.

«Ens vam posar en contacte amb una empresa de georadar i van fer una recerca. En alguns terrenys van aparèixer restes que es van confrontar sense resultat», recorda Tortosa.

Tasques prèvies

Tal com va detallar Quim Castellví a Diari Més, portaveu de l'entitat que lluita perquè no es tanqui el cas de la jove desapareguda, la finca on es durà a terme la recerca és una zona totalment protegida a hores d'ara per evitar l'eliminació de proves. S'hi van haver de realitzar un seguit de treballs previs perquè es tracta d'una estructura inestable i que requeria una sèrie d'actuacions per assegurar que es pot fer la inspecció de manera segura, segons va relatar Castellví.

El passat 27 de febrer es va complir 18 anys de la seva desaparició i el passat dimecres 16 de març, Aurora Mancebo hauria d'haver celebrat el seu 43è aniversari.

tracking