Diari Més

El pas de la Segona Caiguda de Jesús sortirà en processó a Reus després de 7 anys

La Reial Congregació de la Puríssima Sang ha cedit el pas a la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia

El Pas del 'Misteri de la Segona Caiguda de Jesús'.

El pas de la Segona Caiguda de Jesús sortirà en processó a Reus després de 7 anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas del Misteri de la Segona Caiguda de Jesús tornarà a sortir en processó aquesta Setmana Santa després de set anys. Ho farà en la processó del Sant Enterrament, després que ahir al vespre la junta de govern de la Reial Congregació de la Puríssima Sang cedís el pas a la Congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus, la segona entitat de la Setmana Santa reusenca. El pas és obra de l'escultor reusenc Ramon Ferran i Pagès i està datat de l'any 1944. Va processionar per darrera vegada pels carrers de Reus el Divendres Sant de l'any 2015. Ara, la Reial Congregació de la Puríssima Sang (qui té la propietat del pas) ha cedit el Misteri de la Segona Caiguda de Jesús a la congregació Mariana de la Mare de Déu de Misericòrdia i Sant Lluís Gonzaga de Reus per tal de processar de nou, després de set anys, pels carrers de la capital del Baix Camp.

El pas havia estat encarregat pel Gremi del Metall de la ciutat. També ho havia estat l'anterior pas, el Misteri de la Primera Caiguda de Jesús, obra de l'escultor reusenc Joan Sotoca Montserrat. Un cop dissolt el gremi del Metall, i per part del seu últim dipositari, es va fer la donació dels dos passos a la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

El pas de La Segona Caiguda de Jesús va ser cedit l'any 1987 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang a la Germandat de Sant Miquel Arcàngel, fundada per Centro Cultural Castellano-Manchego de Reus, amb qui desfilava a la Solemne Processó del Prendiment el Dimecres Sant i en la Solemne Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Anteriorment, durant els primers anys de la dècada dels vuitanta, havia processionat amb la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari.

Un cop dissolta la Germandat de Sant Miquel Arcàngel l'any 2015, el pas de la Segona Caiguda de Jesús es va retornar a la Reial Congregació de la Puríssima Sang, la qual ha dut a terme les tasques de manteniment i conservació fins ara.

Enguany, després de dos anys amb restriccions i impediments a causa de la pandèmia, la Setmana Santa de Reus 2022 recupera les processons i la resta d'actes de devoció popular al carrer. El Divendres Sant d'aquest any torna amb un dels esdeveniments més destacats i tradicionals de la ciutat, organitzat també per la Reial congregació de la Puríssima Sang: la Solemne Processó del Sant Enterrament.

Aquest acte es realitza des de l'any 1557, però amb l'esclat de la pandèmia, no es va poder dur a terme en els darrers dos anys, com la resta d'actes. Enguany es farà el divendres 15 d'abril a partir de les vuit del vespre i comptarà amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus.

La processó sortirà de l'església Prioral de Sant Pere Apòstol i seguirà per la plaça de Sant Pere, el carrer del Fossar Vell, els ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, la plaça de Prim, el raval de Santa Anna, la plaça de Catalunya i el raval del Pallol i, finalment, a la plaça de la Puríssima Sang per després acudir a la parròquia de la Puríssima Sang i rebre el Misteri del Crist Jacent del Sant Sepulcre.

Cal recordar que tots els actes de la programació es faran amb la màxima normalitat possible, com abans de la pandèmia, però seguint les mesures sanitàries indicades fins a l'actualitat.

tracking