Diari Més

La Passió solidària de la Teatr'Era

Aquest diumenge la companyia de Castellvell actuarà a Valls a benefici del menjador social La Taulada

'La Passió' de la Teatr'Era és un espectacle de petit format amb un ritme cinematogràfic.

La passió solidària de la Teatr'EraLa Teatr'Era

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 6 de març la Teatr'Era va actuar a Sarral a benefici de la restauració de l'Ermita dels Sants Metges. El dia 20, a Almoster, per recollir fons per al poble ucraïnès. I aquest diumenge, 27 de març, portarà la seva Passió a l'Església de Sant Joan de Valls amb la voluntat d'aconseguir fons per La Taulada, el menjador social de Valls vinculat al Santuari de la Mare de Déu del Lladó.

«Els membres de la companyia no cobrem per actuar, el que rebem, i ens agrada que sigui així, és els aplaudiments i l'agraïment del públic», explica Josefina Monné, membre de la Teatr'Era. L'any passat, veient el context tan complicat que va deixar la pandèmia, van començar a oferir els seus espectacles amb finalitats solidàries i enguany la majoria de representacions que tenen programades tenen aquest mateix tint. La Teatr'Era és una companyia de teatre amateur sorgida a l'Associació de la Gent Gran l'Era de Castellvell. Després de portar per més de cinquanta escenaris El Florido pensil i atrevir-se amb La Jaula de las locas, la companyia va decidir apostar l'any 2020 per fer una versió de La Passió. L'obra és una adaptació dels textos de les Passions d'Ulldecona, Olesa i Esparreguera, que signa Jordi Mateu, qui també n'assumeix la direcció. «Es tracta d'un text auster, amb pocs elements i pocs personatges, que convida a la reflexió sobre aspectes tan actuals com la traïció, o el valor de l'amistat», detalla la Josefina. La voluntat, assegura l'actriu, és «posar en valor el gran patrimoni cultural que representen les Passions, homenatjant-les en un sol espectacle amb un muntatge de petit format, innovador i de ritme cinematogràfic».

Aquest pròxim diumenge, els actors de la companyia portaran La Passió a l'església de Sant Joan de Valls, un escenari nou per a ells, que els ha obligat a adaptar l'obra a les característiques del temple. La representació es farà a les 18 h., i l'entrada es pagarà pel sistema de taquilla inversa.

L'obra es farà a benefici de La Taulada, que en paraules del seu impulsor i responsable, el missioner claretià Joan Font, «és més que un menjador». A La Taulada s'atenen entre 80 i 100 usuaris al dia, als quals s'ofereix esmorzar i dinar, així com els serveis de bugaderia i dutxes. «Però no només posem un plat calent a taula», adverteix Font: «A La Taulada oferim un servei a les persones». L'entitat compta amb un equip de voluntaris i, encara que el projecte es finança amb recursos propis i un ajut de l'Ajuntament i compten amb la col·laboració de diverses empreses vallenques, col·laboracions com la de la Teatr'Era sempre són benvingudes.

De cara a l'estiu, la Teatr'Era avança que tenen molts projectes entre mans, però es resisteixen a avançar si tenen previst estrenar alguna altra obra. «El públic ens ho està demanant, però encara no podem anunciar res. Tot el que puc dir és que no deixarem de fer teatre», anuncia la Josefina.

tracking