Diari Més

Tecnologia

Un rellotger de Torreforta canvia el rumb del negoci per les tendències de l'era digital

«La tendència actual és acotar el cap i mirar el mòbil per a comprar per internet», es lamenta el rellotger

Manuel Olmo, propietari de Fotos Olmo Relojería - Joyería.

Una rellotger de Torreforta canvia el rumb del negoci per les tendències de l'era digitalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de 37 anys d'activitat, Fotos Olmo Relojería-Joyería, canvia el rumb del seu negoci a causa de les noves tendències de l'era digital. El propietari d'aquest negoci del barri de Torreforta, Manuel Olmo, rellotger d'ofici i fotògraf, ha decidit posar en liquidació molts dels seus productes d'acer i plata i dedicar-se exclusivament a les fotografies de carnet i a la reparació de rellotges fins que trobi una altra feina. «La tendència actual és acotar el cap i mirar el mòbil per a comprar per internet», es lamenta Olmo, qui amb 59 anys se sent «molt frustrat» per la situació. Olmo assegura que, durant els últims anys, «molta gent que es compra rellotges per internet acudeix a mi perquè els vol que els hi arregli alguna cosa». Abans no cobrava res per petites reparacions, ara afirma que sí ho farà. També assenyala que la liquidació actual està funcionant i la gent està aprofitant els descomptes, del 50%, que té en molts dels seus productes. «Els productes d'or me'ls quedaré perquè es poden revaloritzar», afegeix. Confiant en tenir èxit, fa unes setmanes va invertir 14.000 euros en rellotges: «El meu gestor em va advertir que m'equivocava, i efectivament em vaig equivocar. Tinc una gran oferta perquè tothom pugui trobar el que vol, però, tot i això, des de fa un temps la gent em pregunta si hi ha més», apunta Olmo.

Futur

Mentre els clients aprofiten els descomptes, Olmo va llançant currículums a altres llocs perquè ha perdut les ganes de continuar amb el negoci que ha tingut durant gran part de la seva vida. «Soc una persona senzilla. He viscut una vida austera, amb unes despeses mensuals justes, i els diners que he guanyat els he fet servir per a pagar els estudis de les meves dues filles», expressa Olmo, qui manifesta que posarà facilitats per a traspassar el negoci per tal que no es perdi: «M'agradaria que algú pogués seguir. A mí no m'importa regalar-lo i estar durant un any ensenyant a algú l'ofici de rellotger». Comenta que, exceptuant el pagament del local, estaria disposat a regalar material a l'hipotètic comprador. Perquè per a ell «ja no és agradable vendre. Em fa molta pena, però ja he perdut les ganes de seguir aguantant això», manifesta.

A més, en relació a la part del negoci que es dedica a fer fotografies de carnet, informa que podria deixar de donar-li beneficis, «ja que ara des de l'administració pública diuen que les fotografies les farà la policia». Seguint aquesta mateixa línia, es lamenta del preu de la quota d'autònoms.

Després de prendre aquesta decisió, ara el pla A d'Olmo és trobar una altra feina que el mantingui ocupat. «No vull tenir l'obligació d'estar a la botiga fent una cosa que no em fa feliç», exposa. Perquè, segons resumeix, «el problema no és que el negoci vagi malament, sinó la tendència actual», una tendència, marcada per l'era digital, en la qual no se sent còmode.

tracking