Diari Més

Societat

L'Ajuntament de la Secuita intenta aturar el desnonament de sis famílies

Són inquilins de part dels dotze pisos que han passat a la Sareb després que la societat propietària no pagués la hipoteca

Els pisos afectats pertanyen al bloc dels número 8 i 10 del carrer Verge del Pilar.

L'Ajuntament de la Secuita intenta aturar el desnonament de sis famíliesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Secuita està intentant aturar el desnonament de sis famílies del carrer Verge del Pilar previst pel pròxim 23 de març. Els veïns són els inquilins que queden de dotze habitatges dels números 8 i 10 que han passat a mans de la Sareb (Sociedad de Gestión de Activos procedentes de la Reestructuración Bancaria), després que la societat propietària deixés de pagar la hipoteca malgrat que ells pagaven puntualment els lloguers.

El consistori ha convocat Altamira –que gestiona la venda d'aquests pisos– per intentar obtenir un preu de compra que sigui assequible per a aquestes famílies i que puguin pagar al preu de lloguer, de moment sense èxit. Tot i això, l'Ajuntament intentarà fins a l'últim moment intervenir en l'operació per evitar el desnonament. Això no obstant, el consistori està tenint dificultats per materialitzar la trobada i sospita que la Sareb desconeix la intenció de compra.

El mes de juliol passat els veïns llogaters ja es van adreçar a l'Ajuntament de la Secuita per alertar que serien desnonats el 27 d'octubre malgrat haver justificat els seus contractes de lloguer, justificants de pagament del mateix i dels subministraments dels habitatges. Així i tot, el jutjat de primera Instància número 3 de Tarragona va emetre ordre de desnonament perquè els contractes de lloguer no estaven inscrits en Cambra de la Propietat Urbana. Ja aleshores, l'Ajuntament de la Secuita va intentar contactar amb la Sareb, no sense dificultats i es va endinsar en un laberint de trucades i correus electrònics sense resposta.

L'Ajuntament de la Secuita va enviar un correu a gestionsarebresponde en què exposava la greu situació de les famílies afectades i s'oferia a intervenir en el problema, tot convidant la propietat a plantejar lloguers o opcions de compra. L'Ajuntament va rebre resposta des de l'adreça posextrajudicialsareb@altamiraam.com en la qual es demanava documentació econòmica i social dels veïns afectats. El consistori va fer-ho amb l'ajut dels inquilins i va remetre tot el que se li havia requerit entre els dies 9 i 18 d'agost. Però, més d'un mes després, continuava sense resposta i el 29 de setembre, des d'Alcaldia es va trametre una carta de queixa, a la qual tampoc va obtenir-ne cap.

Llançament en marxa

A les portes del desnonament, a principis d'octubre, el consistori va instar els veïns a demanar-ne l'ajornament de forma individual. Finalment, l'execució va quedar fixada per a després de Nadal. Recentment, la Sareb va posar els pisos a la venda i l'Ajuntament va aconseguir la llista de preus amb l'objectiu de poder negociar una hipoteca assequible per als inquilins que queden en la dotzena d'habitatges afectats per l'impagament de la propietat. Malgrat tot, el procés de desnonament continua en marxa i, si no es produeix cap contacte en els pròxims dies per part de l'actual propietat, el llançament podria produir-se el pròxim 23 de març. Part dels inquilins que pagaven el lloguer a la societat van abandonar els habitatges i només en resten sis.

tracking