Diari Més

Formació

Trànsit programa dues sessions formatives per a motoristes a Pratdip

La cita tindrà lloc aquest cap de setmana a la T-310

Les formacions es fan en carreteres freqüentades per motoristes i

Trànsit programa dues sessions formatives per a motoristes a PratdipSCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha programat 24 sessions formatives per a motoristes entre els mesos de març i octubre en una vintena de municipis per aprofundir en la millora de la conducció d'aquests vehicles i augmentar la seguretat d'aquest col·lectiu vulnerable.

Les dues primeres sessions de la vuitena edició del programa Formació 3.0 per a motoristes començarà aquest cap de setmana,de 10:30 hores a 14:30 hores a la carretera T-310 a Pratdip (Baix Camp).

Fins avui, ja han participat en aquests programes de formació més de 3.500 motoristes i, en concret, en l'edició de l'any passat es van apuntar 681 usuaris dels vehicles de dues rodes, dels quals 49 eren dones.

Les 24 sessions previstes fins a octubre d'aquest any es desplegaran en carreteres obertes de les quatre demarcacions catalanes, que són freqüentades per motoristes durant els caps de setmana i registren un cert risc d'accidentalitat.

Els programes de formació per a motoristes que promou l'SCT compten amb el suport i la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, tant en el desenvolupament de la sessió formativa com en la localització de l'espai més adequat per a la seva realització.

Els motoristes que vulguin participar en aquestes sessions, que són gratuïtes, faran un recorregut amb la seva moto d'uns vint minuts, acompanyats i gravats pels instructors de la formació i, un cop finalitzat el recorregut, visualitzaran les imatges per comentar els aspectes que puguin millorar la seva conducció.

El 2021, van perdre la vida a les carreteres catalanes 46 motoristes i 39 persones més van resultar ferides de gravetat.

tracking