Diari Més

Les obres d'urbanització de l'Hort del Coques es reprendran a l'estiu

Es prolongaran els carrers de Rovira, de Masferrer, de Sant Marc i de la Verge dels Dolors i afectarà un tram del passeig

La manca d'urbanització ha deixat aillat l'edifici plurifamiliar durant una dècada.

Les obres d'urbanització de l'Hort del Coques es reprendran a l'estiuCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització de la zona de l'Hort del Coques començarà a executar-se a partir d'avui. Així, es prolongaran els carrers de Rovira, de Masferrer, de Sant Marc i de la Verge dels Dolors al Polígon d'Actuació 1 de la Unitat (PAU-1).

La urbanització d'aquesta zona és vital per poder dotar de serveis i fer habitables la setantena de pisos de l'edifici plurifamiliar que es van construir fa més d'una dècada i desencallar el bloqueig per als propietaris.

Després de més de deu anys d'estar paralitzades les obres, i després de diferents gestions per part de l'Ajuntament amb la SAREB, el consistori ha informat que s'ha decidit tirar endavant el desenvolupament de la urbanització de la zona de l'Hort del Coques. En l'Assemblea de la Junta de Compensació del passat dia 29 de desembre del 2021 –en la que l'Ajuntament de Riudoms hi està representat pel regidor d'Urbanisme– es van renovar els càrrecs de la Junta i es van gestionar els canvis administratius pertinents a fi de reprendre les actuacions necessàries per a finalitzar les obres del projecte d'urbanització del Polígon d'Actuació 1 de la Unitat (PAU-1). A banda de la perllongació dels carrers, la urbanització també inclourà un petit tram final del passeig Germans Nebot i l'adequació de l'espai on actualment s'hi troba la zona de pàrquing.

Aquestes setmanes, la nova Junta de Compensació està tramitant la contractació dels serveis professionals per actualitzar el projecte d'urbanització del PAU-1 i per executar les obres d'urbanització que queden per fer, que s'espera que s'iniciïn el mes de juny d'aquest any 2022.

Més d'una dècada

Arran de la crisi, el soci majoritari, la Immobiliària Delano, va anar a la bancarrota i va deixar 800.000 euros de deute. Els habitatges van quedar en mans dels bancs, primer de Caixa Laietana i després de Bankia. Totes les obres van quedar aturades, i l'empresa urbanitzadora dels carrers va deixar de cobrar.

Després d'un llarg temps amb les obres aturades i importants desperfectes, l'any 2011 el soci majoritari les va reprendre a finals de 2010. Malgrat això, un any després, el 2011, les obres d'urbanització i de l'arribada de serveis van continuar aturades. Les obres dels habitatges es van finalitzar, però la urbanització de la zona ha quedat paralitzada durant més d'una dècada amb el que això comporta per l'edifici.

tracking