Diari Més

Transport

FGC licita el projecte de construcció del tramvia del Camp de Tarragona

Correspon al primer tram entre Cambrils i Vila-seca

Pas a nivell del carrer Barcelona de Salou, ja fora de servei.

Satisfacció entre les plataformes de suport al transport públic pels canvis fets al tramviaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tret a licitació la redacció del projecte de construcció del primer tram del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca, per un import d'1,9 milions d'euros i un termini de redacció de 18 mesos.

El document definirà tècnicament les actuacions necessàries per a la implantació d'un sistema de tramvia, de 14,60 quilòmetres de longitud, als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, amb l'objectiu de recuperar un model de transport públic gràcies a l'antiga xarxa de rodalies.

El pressupost previst per a la implantació del tramvia entre Cambrils i Vila-seca, que també inclou un centre de control i cotxeres i material mòbil, és de 150 milions d'euros.

Per construir-lo, s'ha optat per un traçat independent de la xarxa ferroviària d'Adif, que està actualment en servei, fet que permetrà adoptar l'amplada estàndard europea i ofereix més possibilitats a Ferrocarrils a l'hora d'adquirir el material i gestionar el servei.

Amb aquest projecte, la Generalitat busca augmentar la quota modal del transport públic d'un 18% fins a un 25% mitjançant l'establiment de serveis ràpids per a la mobilitat interurbana accessible tant per a residents com per a visitants.

La demanda estimada de viatges anuals és de 9 milions un cop estigui en ple servei la xarxa i tenint en compte els desenvolupaments previstos i l'aplicació de mesures de promoció del transport públic i la mobilitat activa.

En paral·lel, la Generalitat està redactant un estudi informatiu de la resta de la xarxa tramviària, que inclou la connexió entre Reus i Tarragona i els ramals de penetracions urbanes, així com la connexió entre Vila-seca i Tarragona.

tracking