Diari Més

Decennals

Valls recupera el tradicional ritual de la vigília de la Candela

Torna l'ancestral tronada i la sortida del seguici cerimonial

El Basilisc en el seguici cerimonial d'ahir al matí.

Valls recupera el tradicional ritual de la vigília de la CandelaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En plena celebració de les Decennals de Valls, ahir el municipi va recuperar el ritual de la vigília de la Candela amb la tronada i la sortida del seguici cerimonial. La comitiva va avançar pels carrers del municipi fins al convent del Carme, on es va dur a terme la tronada.

El ritual va continuar a la tarda, a la plaça del Blat, on hi va haver l'Anada a novena amb la participació dels nans, gegants, gegantons, moixiganga i àliga- que, acompanyats de gralles i ministres. Seguidament, al punt de les nou del vespre, a l'església de Sant Joan, va tenir lloc el cerimonial ball de l'àliga i, consecutivament, la representació de la Moixiganga amb l'acompanyament musical de So Nat.

Avui, en la Diada de la Candela, continuaran els actes i celebracions. A les 9 del matí, es durà a terme la benedicció de les candeles i l'ofici solemne, presidit per Joan Font, rector de la parròquia del Lledó. A les 10:15 hores es realitzarà Anada a Ofici amb la segona sortida del seguici cerimonial de Valls al complet i amb la participació del drac, el ball de diables, el bou tradicional, l'os amb els trabucaires i el basilisc, entre d'altres. A les 11 hores, a l'església de Sant Joan, tindrà lloc l'Ofici solemne, que s'iniciarà amb la tradicional benedicció de les candeles, presidit per l'arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, qui realitzarà l'homilia. Seguidament, a les 13 hores, la Diada Castellera omplirà de camises la plaça del Blat. A la tarda, serà torn per la Solemne Professó general i votiva de la Mare de Déu de la Candela a les 18 hores i des de l'església de Sant Joan. I a la nit, la Diada conclourà amb el concert de La Oreja de Van Gogh i Rozalet, a les 22.30 hores a la Vela Principal.

tracking