Diari Més

Política

Junts i ERC a Montblanc acusen l'equip de govern de fer una campanya partidista a costa de l'Ajuntament

L'oposició també titlla d'«il·legal» l'increment de retribucions de la regidora no adscrita incorporada al govern

Els portaveus dels grups municipals de Junts i d'ERC a Montblanc, Marc Vinya i Oriol Pallissó.

Junts i ERC a Montblanc acusen l'equip de govern de fer una campanya partidista a costa de l'AjuntamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts i ERC acusen el govern de l'alcalde Josep Andreu de fer campanya partidista a costa de recursos de l'Ajuntament. Una factura de 968 euros va encendre les alarmes entre aquests dos grups a l'oposició, amb majoria al consistori montblanquí. Acusen l'equip de govern d'Andreu de fer-se propaganda i facturar-ho a les arques municipals, a través d'una marca nova, Montblanc progressa..., difosa en xarxes socials i premsa.

L'oposició també considera «il·legal» l'increment de retribucions d'una regidora no adscrita que va sortir de Junts i ara forma part del govern, i es planteja portar-ho a la via judicial. Fonts del govern responen que són intents de l'oposició per atacar i desacreditar l'acció de govern, després d'un any «ambiciós». Una factura de 968 euros en un mitjà comarcal va destapar el que Junts i ERC veuen com una campanya propagandística del govern en minoria de l'alcalde Josep Andreu -conformat per 4 regidors no adscrits i 1 del PSC-, amb fins partidistes. L'oposició no es creu que l'ús constant de l'eslògan 'Montblanc progressa...' sigui fruit de la «inspiració» i la «casualitat».

Junts i ERC van aconseguir que en el darrer ple el govern s'avingués a retirar aquesta polèmica factura, entre un paquet de fins a 250 factures, que s'elevaven a prop de 350.000 euros. L'oposició diu que n'hi ha més, de qüestionables, però en aquesta li van posar el semàfor vermell. L'oposició supedita el seu pagament a l'eliminació d'aquest eslògan.

L'oposició diuque les «maniobres» no queden aquí. Retreuen que la regidora no adscrita tingui majors retribucions econòmiques i polítiques. «La llei impossibilita que una regidora no adscrita, per canviar de grup, passi a tenir més atribucions; després d'esgotar els recursos de reposició valorarem si anem més enllà», manifesta el portaveu de Junts, Marc Vinya.

Mentre l'oposició avisa que seguiran amatents «fiscalitzant» la tasca de l'equip de govern, aquest ha respost que tot són «intents» per part d'aquests grups de «desacreditar» el govern després d'un «bon any», amb la inversióde Cimalsa com a principal projecte. «Lamentem l'atac a l'acció de govern i la persecució cap ala regidora no adscrita», conclouen fonts municipals.

tracking