Diari Més

Dos pisos seran enderrocats després de 15 anys d'una sentència

L'Ajuntament va atorgar una llicència irregular i el TSJC va dictaminar que quedés anul·lada

Imatge d'arxiu del bloc de pisos situat al número 7 de l'avinguda de Londres de Miami Platja.

Dos pisos seran enderrocats després de 15 anys d'una sentènciaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha adjudicat finalment les obres d'enderroc i la posterior obra complementària de dos pisos construïts el 2006, la llicència d'obres dels quals va ser anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'Ajuntament complirà així amb la sentència que va dictaminar la Sala del Contenciós Administratiu el 2008 i que ha comportat un llarg procés judicial. L'execució de les obres ha estat adjudicada per 260.011,81 euros (IVA inclòs).

Les obres consisteixen en l'enderroc dels dos pisos de l'última planta d'un edifici situat a l'avinguda de Londres número 7 de Miami Platja. El 5 d'agost de 2005, l'Ajuntament va concedir la llicència de la seva construcció i la finalització de les obres es va produir l'agost del 2006. Malgrat tot, l'obra de l'edifici va ser denunciada per superar l'altura permesa legalment i, després de passar pel Jutjat de Tarragona, el TSJC va anul·lar el març de 2008 la llicència d'obres i va ordenar la demolició de l'edificació en tot allò que sobrepassés els paràmetres legals.

Malgrat que la sentència que obliga l'Ajuntament a executar l'enderroc parcial de l'edifici va ser dictada el 2008, no va ser fins al 19 d'abril de 2019, i després d'un llarg procés judicial, que el Jutjat de Tarragona va aprovar el projecte d'enderroc presentat pel consistori local. La resolució va ser impugnada per alguns dels veïns i això va fer allargar en el temps l'execució de la sentència. El maig de 2020, l'Ajuntament va iniciar el procés de contractació per a la demolició i la construcció complementària dels pisos que no complien amb la normativa, i el desembre d'aquell mateix any va quedar adjudicat mitjançant un Decret d'Alcaldia per un import de 214.436,37 euros (IVA inclòs). Tot i això, al cap de deu mesos, abans de l'execució de les obres i per causa de qüestions tècniques, es va procedir a la incoació de l'expedient i, per tant, a interrompre la resolució contractual. Més tard, el passat novembre, i també per un Decret d'Alcaldia, es va aprovar modificar el projecte amb l'objectiu d'augmentar-ne el pressupost en un 12,36%, cosa que comportava que tot plegat aquest quedés fixat en un total de 271.411,07 euros (IVA inclòs).

Finalment, el contracte de licitació ha quedat adjudicat a Izer Ingeniería y Economía per un valor total de 260.011,81 euros amb IVA.

tracking