Diari Més

Espectacles familiars

Les Decennals més familiars

Diumenge 30 de gener s'estrena l'espectacle 'Quan les bèsties parlaven i els castellers s'enlairaven'

Karme González i Imma Pujol, creadores i conductores de la proposta.

Les Decennals més familiarsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què passaria si, un dia, les bèsties del seguici sentissin curiositat pels castellers? Aquest és el punt de partida de l'espectacle familiar Quan les bèsties parlaven i els castells s'enlairaven, una proposta a camí entre el tradicional contacontes i el teatre que es presentarà aquest diumenge 30 de gener a l'històric escenari de la Cooperativa Agrícola de Valls. L'espectacle, que s'emmarca dins de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021+1, ha estat creat per Karme González i Imma Pujol, els quals també seran les encarregades de representar-lo.

Quan les bèsties parlaven i els castells s'enlairaven s'inspira en els relats de la col·lecció Els Contes de la Festa Major, de Cossetània Edicions, introduint, a més, les castelleres i els castellers. «Al principi ens vam plantejar com podíem lligar dues coses com les bèsties del seguici i els castells, fins que ens vam mirar el seguici amb ulls de nen», explica la Karme González. El resultat és una proposta que acostarà als espectadors la màgia dels elements del Seguici Cerimonial de Valls i la tradició castellera de la ciutat. L'experiència, que les creadores defineixen com molt visual, combina la narració i l'escenificació, i estarà acompanyada per les il·lustracions de l'artista Yvonne Fuster. En l'espectacle hi col·laboren també Raquel Martí, encarregada del vestuari, Àlex Manriquez, que ha col·laborat en l'escenografia, i Guillem Anguera, que ha cedit part de la música. A més, expliquen les seves creadores, l'activitat també està pensada per estimular la lectura amb humor i amb la participació de tots els assistents.

Un altre atractiu destacat de la proposta és l'espai on es representarà, la Cooperativa Agrícola (Pl. Carme, 4) un indret que és una de les novetats d'aquestes Decennals. «És un espai molt ben conservat i que ha estat tot un descobriment per a mi», assegura la Karme, qui també reivindica la seva situació al centre històric de Valls, «un espai que cal reivindicar».

Quan les bèsties parlaven i els castells s'enlairaven s'adreça a famílies amb infants a partir dels 4 anys. La representació començarà a les 18.30 h. i l'entrada és lliure, fins a completar l'aforament.

tracking