Diari Més

Tradició

Cambrils ajorna els Tres Tombs de Sant Antoni al mes de març

Tot i això, si que es mantindrà la missa a l'ermita de la Mare de Déu del Camí i la benedicció d'animals a l'exterior

Moment de la benedicció d'animals de l'any passat.

Cambrils ajorna els Tres Tombs de Sant Antoni al mes de marçAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils, la Cooperativa Agrícola i les hípiques que participen als Tres Tombs han acordatajornar els actes populars de la Festa de Sant Antoni fins al mes de març amb motiu de l'evolució de la pandèmia i l'augment dels contagis.

En canvi, sí que es mantindràla missa d'aquest diumenge, 16 de gener, a les 11.30 hores, a l'Ermita de la Mare deDéu del Camí, i la posterior benedicció d'animals a l'exterior. Els assistents hauran de portar mascareta, respectar les distàncies i seguir totes les indicacions de seguretat.

La Festa de Sant Antoni se celebraen honor al patró dels animals domèstics i de treball, que protegeix als animals de trencadures i malalties i garanteix la fertilitat i el guariment del bestiar. Aquesta tradicional festa de la pagesia rememora el passat agrícola de Cambrils, quan els cavalls, les mules i els ases eren indispensables per a les feines del camp i el transport de persones i mercaderies.

La celebració sol coincidir amb un moment clau per al cicle agrícola, en el marc de la setmana dels barbuts, que es considera la més freda de l'any i aplega les festivitats de tres sants amb barba: Sant Pau Ermità (15 de gener), Sant Antoni Abad (17 de gener) i Sant Maür (18 de gener).

tracking