Diari Més

Castells

Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor tampoc assistiran a la trobada de Valls

Les dues colles se sumen a la decisió els Minyons de Terrassa de no participar-hi per evitar el col·lapse sanitari

2 de 7 descarregat pels Capgrossos de Mataró, en segona ronda, a la diada de Tots Sants.

Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor tampoc assistiran a la trobada de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Santpedor no participaran en la trobada de colles castelleres de les Festes Decennals de la Candela, prevista pel dia 30 de gener a Valls. Les dues colles se sumen a la decisió dels Minyons de Terrassa de no participar-hi en l'actual context sanitari per la covid-19. Des de Mataró, la colla ha declinat ser-hi per tal de «protegir-nos com a castellers i com a colla». Per la seva part, els bagencs han al·legat el«risc que comporta per la salut dels nostres castellers». Paral·lelament, els Castellers de Vilafranca han anunciat que es mantenen a l'expectativa. L'aplec preveu reunir més de 8.000 castellers d'una vuitantena de colles.
Els Minyons de Terrassa han anunciat «a contracor»aquest dimecres que no participaran en la trobada castellera de Valls tot i ser «una de les actuacions més esperades». Aquest migdia s'hi ha sumat els Capgrossos de Mataró «per motius sanitaris i de seguretat castellera». «Des de l'esclat de la crisi de la covid-19, hem prioritzat sempre la salut dels nostres castellers i la seguretat de les nostres activitats», justifiquen en un comunicat, tot afegint que «creiem que no estem en condicions ni d'assistir-hi ni de preparar la diada les dues setmanes prèvies a assaig sense comprometre el compliment de protocols actual, així com la salut i imatge de la nostra activitat. Creiem que és la millor manera de protegir-nos com a castellers i com a colla».

Per la seva part, els santpedorencs han optat per declinar la invitació a través de les xarxes socials. En una piulada han explicat que renuncien a ser-hi per «la situació de pandèmia actual i el risc que comporta per la salut dels nostres castellers».

Vilafranca, a l'espera

Els Castellers de Vilafranca es mantenen a l'expectativa. Segons han manifestat volen estar «atents»de quines seran les condicions el dia de la trobada «tenint en compte el protocol que a dia d'avui han aprovat les autoritats sanitàries». «Si es pot anar-hi, s'hi anirà i si no, no», apunten.

tracking