Diari Més

Successos

L'autor del tiroteig d'ahir tenia cinc armes curtes i un fusell

L'home comptava amb una llicència de tipus 2

Aquesta és la imatge amb què hauria amenaçat els seus excompanys de feina.

L'autor del tiroteig a Securitas hauria amenaçat els seus excompanys mostrant les armes que teniaADN Sindical

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pistoler reduït ahir a la masia de Riudoms després de malferir tres excompanys de treball i un agent dels Mossos d'Esquadra tenia cinc armes curtes i un fusell, segons ha explicat a Efe el president del club de tir al qual pertanyia, Xavier Fau.

E.M.S era soci del Club de Tir Jordi Tarragó de Sant Salvador, i la seva especialitat és l'anomenat tir de recorregut, és a dir, disparant contra blancs mòbils en forma de rombe.

Per motius administratius, el club no permet ara la pràctica d'aquesta modalitat, per la qual cosa E.M.S. va acudir a d'altres galeries de tir, encara que va seguir freqüentant la de Sant Salvador en la modalitat de tir de precisió.

L'home comptava amb una llicència de tipus 2, que permet la tinença de sis armes, en aquest cas, cinc armes curtes de 9 mil·límetres –a l'estil de les que usen els agents de policia- i un fusell de forrellat.

Durant els seus 15 anys de soci, l'home no havia donat cap problema al club, segons Fau, que l'ha descrit com «reservat», encara que ha puntualitzat que la majoria de socis ho són perquè «no fan gala de la seva afició ni dels seus assoliments esportius».

Comptava també amb una armilla de protecció, encara que Fau ha assenyalat que els antibales estan prohibits en els club de tir.

Fonts policials han confirmat a Efe que es tractava d'una armilla antitalls pròpia dels agents de seguretat privada, que el pistoler tenia com exempleat de Securitas Seguretat.

La pràctica de tir esportiu està estrictament regulada per llicències de tres anys de durada que exigeixen superar un psicotècnic i un certificat del club conforme es practica aquest esport amb la corresponent puntuació.

Segons Fau, el pistoler tenia en regla la seva llicència, encara que no va comunicar cap incidència que hagués suposat una baixa automàtica, com per exemple, trastorns psicològics diagnosticats.

Els Mossos investigarànsi tenia el permís d'armes actualitzat i com les va obtenir

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que la investigació policial determinarà si el pistoler de Tarragona tenia permís d'armes, si el tenia actualitzat i com havia aconseguit aquestes armes. En declaracions a RAC1, Elena ha assegurat que no li constava que el detingut tingués o no tingués el permís, tot i que tot fa pensar que sí per la feina que desenvolupava. Tampoc consten denúncies contra ell ni antecedents penals. L'home, agent de seguretat privada, va ferir tres excompanys i un agent aquest dimarts. Elena ha insistit que l'home va tenir una actitud de «molta, molta violència» i ha tornat a destacar la feina dels mossos que el van neutralitzat, disparant a les extremitats, tal i com ha comentat.

El conseller ha destacat que tot i els intents de parlar amb ell, l'home es va mostrat en posició «per afrontar un combat a trets». Així, ha assegurat que era una persona «especialment violenta»i que podria haver fet «molt més mal».

Elena ha afirmat també que sí consta algun «incident de confrontació»amb els seus excompanys de feina i ha dit que tot apunta a un «atac de rancúnia»contra alguna d'aquestes persones.
tracking