Diari Més

Successos

Detingut l'autor del tiroteig a Securitas

Està en estat crític en un hospital de Barcelona després de rebre diversos trets dels agents

Imatge de la masia de Riudoms on s'havia atrinxerat l'autor del tiroteig a Securitas a Tarragona.

Imatge de la masia de Riudoms on s'havia atrinxerat l'autor del tiroteig a Securitas a Tarragona.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra ha detingut l'autor del tiroteig a les oficines de Securitas de Tarragona. Els agents han pogut entrar a la masia de Riudoms on s'havia atrinxerat i han aconseguit neutralitzar-lo. Tot i que els agents han intentat negociar amb ell, l'home «ha reaccionat disparant als agents», segons fonts de Mossos.

El vigilant de seguretat ha resultat ferit en un intercanvi de trets amb els agents del GEI cap a dos quarts de cinc de la tarda. Els periodistes que esperaven en una rotonda propera han pogut sentir una desena de trets i s'han parapetat darrere dels cotxes policials.

El SEM ha atès el pistoler i li ha hagut de fer un torniquet. Un helicòpter l'ha traslladat a un hospital de Barcelona. Segons ha explicat el cap dels Mossos a la Regió Policial del Camp de Tarragona, Josep Maria Estela, l'autor dels fets està en estat crític a causa dels trets que ha rebut dels mossos durant la seva detenció.

Ubicació del mas on s'ha atrinxerat el detingut

El relat del tiroteiga les oficines de Securitas

Al voltant de les 11.30 hores diversos veïns han alertat als Mossos d'Esquadra per un tiroteig en un edifici de la plaça Prim de Tarragona, coneguda com la Mitja Lluna. L'autor del succés, M.E.S., ha entrat a l'edifici i ha accedit a la primera planta on hi ha les oficines deSecuritas. Allà ha disparat a tres persones i ha fugit en cotxe. Dos ferits han estat traslladats en estat greu a Santa Tecla, l'altra persona ferida ha estat atesa a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat crític.

Un veí que es trobava per la zona ha explicat que «s'ha sentit un tret, com un petard. Ha sortit un noi amb una motxilla i ha sortit corrents deSecuritas. Tot plegat ha passat aSecuritas. S'ha sentit una dona cridar molt. Ha hagut de ser molt greu perquè cridava moltíssim, però encara no sabem què ha passat». Una altra veïna que es trobava al balcó assegurava haver sentit també el tret, «al principi he pensat que era un petard» i he vist que la gent començava a trucar. Afegeix també que l'home que hauria disparat el tret duia una motxilla d'esport «estava molt agitat». «Ha pujat un cotxe i han pogut fer fotos de la matrícula», afirma la mateixa veïna.

Els cossos de seguretat s'han desplaçat ràpidament a la plaçaMitjaLluna dels fets, però E.M.S. ja havia marxat amb un CitroënXsaraamb matrícula 0795CBC. Immediatament, s'ha muntat un 'operatiu gàbia' (control dels accessos i les sortides) per intentar detenir-lo. Un Mosso d'Esquadra que feia un control a una rotonda de l'N-420 a Reus en direcció a Maspujols, s'ha topat amb el tirador i ha resultat ferit d'un tret. L'agent ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Segons ha explicat Estela, l'agent està estable i no es tem per la seva vida.

La masia de Riudoms on s'havia atrinxerat l'autor del tiroteig a Tarragona.

La masia de Riudoms on s'havia atrinxerat l'autor del tiroteig a Tarragona.ACN

Una imatge del mosso ferit.

Localitzen l'autor del tiroteig a Tarragona atrinxerat en una masia de RiudomsCedida

Els Mossos tallant la carretera per evitar el trànsit a la zona on s'està buscant l'autor del tiroteig.

Un Mosso d'Esquadra ferit en la fugida de l'autor del tiroteig a TarragonaDiari Més

alt

Tiroteig a les oficines d'una empresa de seguretat a Tarragona

alt

Tiroteig a la plaça Mitja Lluna

Efectius del SEM i dels Mossos d'Esquadra a la zona d ela plaça Prim, coneguda com plaça de la Mitja Lluna.

Tiroteig a la plaça de la MItja Lluna de Tarragona.Paula Montalvo

Efectius dels Mossos i el SEM a la zona de la plaça de la Mitja Lluna.

Tiroteig a la plaça de la Mitja Lluna de Tarragona.Paula Montalvo

tracking