Diari Més

IQOXE

IQOXE obté la llicència de la Generalitat per reobrir les tres unitats de Derivats aturades fins ara

Segons les inspeccions realitzades, les instal·lacions compleixen la normativa relativa a establiments de risc químic

Pla general de la planta d'IQOXE a la Canonja, on avui fa un any es va produir una explosió que va acabar amb la vida de tres persones.

El territori critica els pocs avenços en la seguretat després de l'explosió a IQOXEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Empresa i Treball aixecarà la suspensió d'activitat de tres plantes d'IQOXE de derivats d'òxid d'etilè i d'òxid de propilè després de l'explosió del 14 de gener de 2020.Tot i que cap de les plantes que tornaran a operar es va veure implicada en l'accident, s'han incrementat les garanties de seguretat així com també s'ha reelaborat tota la documentació i s'han fet més revisions. En aquest sentit, el Govern insisteix que les instal·lacions compleixen tota la normativa vigent en matèria de seguretat industrial i que s'han introduït millores més enllà de la normativa existent.

L'empresa ha invertit 40 milions d'euros i més d'un milió d'hores de treball, comptant el personal propi i el de les empreses contractistes que han treballat en el procés de reconstrucció. En aquest sentit, la companyia ha satisfet tots els requeriments sol·licitats per la Generalitat de Catalunya, els quals estan destinats tant a l'adequació de la normativa actual com d'altres mesures complementàries que, actualment, no són d'obligat compliment a la indústria petroquímica.

A més, IQOXE també ha implementat un paquet de salvaguardes i mesures addicionals, adreçades a reforçar les garanties en l'àmbit de la seguretat dels seus processos productiu. En la tramitació de reobertura també s'han introduït millores com la bunquerització de la sala de control, la instal·lació de sistemes per interrompre el procés productiu o l'increment dels equips de detecció i extinció d'incendis.

tracking