Diari Més

Entitats

A la Torre, malcasats però ben vestits

El Ball de Malcasats ha posat en marxa una campanya de mecenatge per comprar onze vestits

Escena de la representació de Ball de Malcasats de Torredembarra aquest 2021.

A la Torre, malcasats però ben vestitsR. Sicilia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ball de Malcasats de Torredembarra ha posat en marxa una campanya de recollida de fons per comprar vestits, perruques, maquillatge i algun altre atuendo. Tot plegat s'articula a través de la plataforma Verkami, on el grup s'havia posat una fita de 2.172 euros, que pocs dies abans d'acabar la campanya, ja s'ha vist superada, arribant als prop de 2.700 euros.

«Estem molt contents i una mica sorpresos, perquè encara que esperàvem arribar a l'import que ens havíem marcat, no comptàvem fer-ho tan ràpid. Sentim que hem tingut una molt bona acollida al poble hi ho agraïm molt», assegura Gerard Recasens, president de l'entitat.

El Ball de Malcasats de Torredembarra s'acaba de refundar a Torredembarra i ha fet la seva primera representació aquest mateix setembre, en el marc de la Festa Major de Santa Rosalia. Es tracta d'una representació satírica i popular en què intervenen quatre parelles, cadascuna de les quals representa un ofici o rol històric de Torredembarra (indians, boters, obrers i pescadors), els personatges dels quals estan interpretats tots per homes. Amb ells, hi ha també les tres autoritats municipals que encarnen els tres poders: l'alcalde, el capellà i el cap de la policia local. En total, doncs, són onze personatges que requereixen onze vestits i els seus complements característics.

El pressupost previst per tot el vestuari és de 5.000 euros, així que tot el que depassi la xifra marcada en el Verkami es destinarà també a aquest propòsit, perquè la intenció del grup era desenvolupar altres vies de finançament per assolir el total pressupostat.

Encara que el Gerard es resisteix a explicar qui és la modista que els confeccionarà els vestits, apunta que «és la responsable de moda d'una companya teatral molt important», el nom de la qual es farà públic pròximament. Quant als trajos, el president dels Malcasats explica que estaran confeccionats «amb roba de qualitat, perquè durin molts anys, amb capacitat d'adaptar-se a diferents tallatges i amb algun toc extravagant o teatral».

El públic de Torredembarra podrà contemplar els nous vestits durant la representació de la propera Santa Rosalia, el setembre de 2022.

tracking