Diari Més

Mobilitat

L'alta velocitat d'Ouigo tornarà a tenir parada a Tarragona a partir del 12 de desembre

Ouigo supera el milió de viatgers a la ruta entre Barcelona i Madrid, que opera des del maig

Pla general dels primers passatgers sortint del comboi.

Ouigo fa parada per primer cop al Camp de Tarragona amb la línia d'alta velocitat a baix cost Madrid-BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ouigo, l'operador de trens d'alta velocitat 'low cost' francès ha superat el milió de viatgers a la ruta entre Barcelona i Madrid des que va aterrar a l'Estat el passat 10 de maig, segons ha informat la mateixa companyia. D'aquesta manera, l'operadora de l'empresa pública francesa SNCF, ha arribat a l'objectiu que s'havia marcat per el 2021 amb cinc setmanes d'antelació. Els trens de doble alçada d'Ouigo poden traslladar 509 persones per trajecte, la capacitat més alta de l'Estat. A més, l'operadora ha registrat una ocupació mitjana dels trens durant els sis primers mesos del 97%, dada que va pujar encara més a l'agost i a l'octubre, mesos en els quals els trens van superar una ocupació mitjana del 99%.
Ouigo, que va entrar al mercat espanyol després de la liberalització, assegura que ha atret nous perfils d'usuaris a l'alta velocitat, «abans limitada principalment als viatges de negocis». Així doncs, asseguren que als seus trens el 62% dels viatgers són menors de 45 anys.

Els preus competitius, la tarifa plana de 5 euros per a nens de 4 a 13 anys i els bitllets gratis per a menors de 4 anys, han propiciat també que més famílies optin per viatjar, assegura l'empresa. Així doncs, del milió de passatgers registrats, 160.000 ho van fer en família i aproximadament 70.000 van ser menors de 13 anys.

Hélène Valenzuela, Directora General d'Ouigo a Espanya, ha posat en valor que «una companyia desconeguda fa un any arribi a un milió de viatgers en qüestió de mesos», fet que assegura que «demostra que hem portat aquesta mobilitat sostenible i digital que el país anhelava».

El milió de viatgers s'ha arribat a l'única ruta operativa d'Ouigo fins avui, l'eix Barcelona-Madrid, que inclou cinc freqüències al dia en cada sentit i parades a Saragossa i a Tarragona. Aquest últim destí tornarà a estar disponible a partir del 12 de desembre, previ a les festes de Nadal, i durant tot el 2022 amb una parada al dia en cada sentit i dos extres els caps de setmana als mesos d'estiu.

Durant el 2022, la companyia preveu obrir un nou eix ferroviari entre Madrid i València, amb tres parades al dia per sentit. Uns mesos més tard, afegirà Alacant a la seva oferta amb dues parades al dia més per trajecte.

tracking