Diari Més

Catorze residències de la província tenen casos positius de covid-19

D'aquests, 4 pertanyen a les Terres de l'Ebre i es troben en sitació 'vermella'

Plans generals d'usuàries de la residència l'Hospital de Camprodon (Ripollès)

Els interns en residències podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 14 centres residencials de serveis socials, dels 65 que hi haa la província de Tarragona, tenen algun cas actiu de covid-19. D'aquests, 10 pertanyen al Camp de Tarragona i es troben en situació 'taronja', és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència. Els altres 4 pertanyen a les Terres de l'Ebre i es troben en sitació 'vermella'això significa que hi hacasos actius de covid-19, apareixen de nous casos i hi ha brots en investigació.

Pel que fa a Catalunya, un total de 25 centres residencials de serveis socials tenen a dia d'avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. Hi ha 70 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (el 0,1% del total). Al llarg de la darrera setmana (del 14/11 al 20/11), hi ha hagut 2 defuncions per covid-19, mentre que hi ha hagut 16 ingressos hospitalaris de persones residents.

Vacunacions i cribratges

El 97,2% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,8% tenen la pauta completa. El 91,9% de les persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 92,1% ha rebut la primera dosi i el 91,4%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 14 al 20 de novembre, s'han fet 4.552 proves PCR i 627 tests d'antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 2,12% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se'ls han fet 12.376 PCR i 664 tests d'antígens, amb un percentatge de positivitat del 0,7%. La positivitat en la població general és del 5,31%.

tracking