Diari Més

Laboral

Bon Preu instal·larà a Montblanc un nou centre logístic amb una inversió de 50 MEUR i la creació de 500 llocs de treball

El grup ha comprat les primeres parcel·les del futur Logis

Terrenys del futur Logis Montblanc, amb la vila al fons.

Bon Preu instal·larà a Montblanc un nou centre logístic amb una inversió de 50 MEUR i la creació de 500 llocs de treballACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bon Preu s'implantarà al Logis Montblanc amb una inversió de 50 milions d'euros. Es preveu que el nou centre de distribució del grup serà de dimensions similars al de Malla i generarà 500 llocs de treball. Així ho ha anunciat el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Bon Preu ha adquirit les dues primeres parcel·les del futur Logis, que sumen 188.000 m2 de superfície. La nau es construirà en paral·lel a la urbanització de la primera fase del polígon, que s'enllestirà a finals del 2022. El centre logístic de Bon Preu donarà servei a Tarragona, Lleida i Aragó. Montblanc es congratula de l'arribada del grup. Suposa la major inversió dels últims deu anys a la Conca de Barberà, una comarca preocupada pel despoblament.

El Grup Bon Preu ha estat l'única empresa que va presentar oferta per comprar les dues primeres parcel·les del Logis Montblanc que Cimalsa va comercialitzar. Són uns terrenys que sumen gairebé 20 hectàrees on la cadena catalana de supermercats implantarà el seu segon centre logístic, un dels més grans del país.

Així ho ha anunciat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, aquest dijous al matí a la sala de plens de l'Ajuntament de Montblanc, acompanyat de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i del secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín. Puigneró ha destacat que es tracta d'una de les inversions més grans fetes a la comarca en els darrers deu anys.

L'Ajuntament de Montblanc celebra que el Logis Montblanc comenci a ser una realitat després de gairebé vint anys «batallant» pel projecte del polígon logístic. L'alcalde Josep Andreu es mostra confiat que generi un gran impacte econòmic a la comarca i ajudi a revertir el despoblament que pateix -en el llindar dels 20.000 habitants.

Amb l'arribada de Bon Preu, Cimalsa començarà a urbanitzar el polígon amb una inversió de 15 milions d'euros. En paral·lel, la cadena alimentària començarà a construir l'edifici del centre de distribució i no es descarta que vagi acompanyat d'altres activitats vinculades al grup, si bé aquest en donarà més detalls en una pròxima visita al territori, de cara al desembre, segons ha avançat l'alcalde.

470 llocs de treball directes

La companyia ja ha anunciat que hi invertirà 48 milions d'euros i que es crearan 470 llocs de treball directes. «Avui no només anunciem un gran pas en aquest centre logístic, sinó un projecte de reconstrucció econòmica per a la comarca i les comarques veïnes de Tarragona i Lleida; parlem de generar llocs de feina», ha dit Puigneró.

L'adjudicació de les dues parcel·les al Grup Bon Preu s'ha fet per import de 15,4 milions d'euros. En el futur Logis quedaran disponibles dos terços més de terreny que Cimalsa seguirà comercialitzant. Amb un total de 356.000 m2, el polígon logístic tindrà una planta fotovoltaica per fer-lo totalment sostenible, així com una futura estació ferroviària.

tracking