Diari Més

Patrimoni

Instal·len un pont de fusta per millorar els accessos al columbari romà de Vila-rodona

S'ha habilitat una gran zona d'aparcament a l'Arbreda i també s'ha millorat l'entorn del monument

Imatge de les grades que s'estan col·locant a l'exterior del Columbari.

Instal·len un pont de fusta per millorar els accessos al columbari romà de Vila-rodonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Columbari romà de Vila-rodona està sent objecte d'una important millora en els eu entorn i en els accessos.

S'acaba de realitzar la instal·lació del nou pont de fusta sobre el torrent del Plano que, junt amb les noves escales, permetrà l'accés directe al Columbari des del gran aparcament de l'Arbreda, que s'ha arranjat a l'altre costat del torrent. Aquest aparcament permetrà donar sortida a esdeveniments en què calgui acollir un important nombre de gent.

A banda, el camí al Columbari ja té els marges al barranc consolidats i una nova pavimentació amb un revestiment continu sintètic, resistent al trànsit de vehicles, amb àrids de color terròs per millorar la seva integració en l'entorn. Una il·luminació amb làmpades tipus "led" situades a la vora de vial marcaran el límit entre vial i el torrent. De fet, la il·luminació és ja el darrerelement de projecte que cal executar.

A tocar del Columbari s'instal·len unes graderies a tres nivells, que permetran a uns 120 espectadors seguir les representacions de l'època romana que s'hi realitzin, amb una molt bona visibilitat. Això permetrà potenciar l'atractiu turístic d'aquest monument.

El Columbari és un edifici funerari romà del segle I, associat al ritu d'incineració i catalogat com a BCIL. Eren sepulcres familiars que sovint acollien els lliberts i fins i tot els esclaus de la família.

En la part exterior és visible el sistema de construcció amb arcs, columnes i capitells.

Més informació sobre el Columbari AQUÍ

tracking