Diari Més

Societat

Altafulla compta amb una vintena de voluntaris que controlen les colònies de gats del municipi

L'Ajuntament col·labora en la seva coordinació i els ha lliurat una armilla identificativa

Aquest dijous la coalcaldessa ha lliurat armilles identificatives als voluntaris.

Altafulla compta amb una vintena de voluntaris que controlen les colònies de gats del municipiAjuntament d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Altafulla hi ha controlades 20 colònies felines que són custodiades per un grup de voluntàries que, amb la col·laboració de la regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament d'Altafulla i l'Associació Hopeland, vetllen per la seva alimentació, al mateix temps que ho fan per la salut dels individus que les formen, i que implica esterilitzar-los per tal d'evitar la sobrepoblació.

Aquest dijous al matí el consistori ha lliurat als voluntaris una armilla que els identifica com a grup de voluntariat que s'encarrega del control de les colònies felines a la vila. La coalcaldesa, Alba Muntadas durant l'acte, que s'ha celebrat a la Pallissa del Vinyet, a demanat a la ciutadania que «les respectin, i que respectin també la feina que fan com a voluntàries per un bé públic comú del municipi».

A Altafulla hi ha, segons Marta Terrat, portaveu del grup de voluntariat, uns 400 gats ferals controlats, la majoria dels quals amb tots els gats esterilitzats. Les esterilitzacions són a càrrec de l'Ajuntament d'Altafulla.

L'acte ha servit per a reconèixer la tasca que realitza aquest grup. Muntadas destacava, «la gran feina que realitzen diàriament les voluntàries en el control de poblacions felines a Altafulla, alhora que afavoreixen l'equilibri sostenible animal» en relació amb altres espècies com les rates i els ratolins.

tracking