Diari Més

Marala actua dissabte oferint una experiència binaural a Ulldemolins dins el festival Terrer Priorat

Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort presenten 'A Trenc d'Alba', el seu primer treball discogràfic

Les tres integrants del grup Marala.

Marala actua diumenge oferint una experiència binaural a Ulldemolins dins el festival Terrer PrioratCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana el festival Terrer Priorat presenta un dels plats forts de la seva cinquena edició. Es tracta d'un concert que és, a més, una experiència sensorial d'última generació, amb l'ús del micròfon binaural.

Es tracta de l'actuació aqust dissabte del grup Marala en el context patrimonial de l'Ermita del Loreto d'Ulldemolins, acompanyat d'un tast dels cellers del municipi: Cooperativa d'Ulldemolins i Serra Major. El programa representa un homenatge sofisticat als cants populars i el llegat de la cultura popular als països catalans.

Marala són Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músiques i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans. A trenc d'alba és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren l'ullada cap a les arrels.

El micròfon binaural és un dispositiu que capta el so en 360 graus, de manera molt fidel a l'oïda humana. Disposat al centre de la sala, el micròfon fa arribar al públic les veus de Marala en 3D a través d'uns auriculars que produeixen el mateix efecte d'embolcall sonor dels cants a cau d'orella. Cadascun dels espectadors pot notar que és al bell mig de la sala. És una experiència íntima i propera, que transcendeix els sentits, i és també un espai segur on deixar brollar les emocions.

Més informació:www.terrer.cat

tracking