Diari Més

Infraestructures

La Generalitat adjudica les obres de canalització del barranc de Barenys

Els propietaris dels 29 habitatges afectats han començat a lliurar-los per tal que siguin enderrocats

El projecte pretén acabar amb les inundacions recurrents del barri de la Salut de Salou.

La Generalitat adjudica les obres de canalització del barranc de BarenysGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya, a través d'Infraestructures.cat, ha adjudicat les obres del barranc de Barenys, és a dir, els dos lots de treballs que corresponen al projecte de mitigació del risc d'inundació del barri de la Salut per 9,2 milions d'euros (IVA inclòs). Està previst que el pròxim 1 de desembre l'empresa adjudicatària del primer lot presenti el calendari de les obres a l'Ajuntament de Salou. Mentrestant, els propietaris dels 29 habitatges expropiats que hauran de ser enderrocats van començar a lliurar-los la setmana passada. De fet, l'enderroc dels edificis del carrer de Barenys, on han d'ubicar-se els nous calaixos de canalització d'aigua, seran els primers treballs que s'executaran després de la delimitació i tancament de la zona d'obres i de la instal·lació de la senyalització corresponent.

De fet, l'Agència Catalana de l'Aigua situa en la presentació de l'1 de desembre l'inici d'obres d'un projecte llargament reivindicat i que té el finançament garantit per tirar endavant de forma immediata. Malgrat això, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Salou, Marc Montagut, creu que els treballs encara trigaran un temps a començar a executar-se. En qualsevol cas, només es començarà a treballar en el tram afectat entre l'antiga línia ferroviària i la platja, ja que al sector de vies cap a l'interior encara s'han de dur a terme expropiacions després que l'Ajuntament es veiés obligat per sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a aprovar una modificació puntual del POUM per separar els terrenys afectats pel projecte del Sector-03.

El primer lot dels treballs que contempla el projecte ha estat adjudicat a la SAU Lantania per 5.474.009 euros (IVA inclòs) i el segon, a Copcisa SA per 3.810.863 (IVA inclòs).

El primer lot és el més complex i continuarà, després de l'enderroc amb les fases 2 fins a la 6 del projecte, és a dir, la col·locació de quatre calaixos –a banda de l'existent– longitudinalment al carrer de Barenys del barri de la Salut des de la línia del ferrocarril fins a la platja i la urbanització de la nova superfície que es crearà a la zona. També es construirà la transició en la part afectada damunt de la via.

El segons lot adjudicat contempla la creació d'un sorrer aigües amunt del Vial de Cavet, el desviament del cabal de la depuradora d'Aigüesverds cap a l'emissari del Carrer C, una secció a cel obert entre el Vial de Cavet i el ferrocarril.

tracking