Diari Més

Salut manté els punts de vacunació poblacional del Camp de Tarragona, però redueix i adequa els espais

El Departament habilitarà punts mòbils a les zones amb un baix percentatge de vacunats

Es va estrenar com a punt de vacunació el 30 d'abril amb 4.000 dosis en dos dies

El Palau d'Esports administra 5.442 vacunes entre dimarts i dimecresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha decidit mantenir oberts els punts de vacunació poblacional del Camp de Tarragona, però ha redimensionat els espais per adequar-los al ritme de vacunació actual. Es tracta del Palau d'Esports Catalunya de Tarragona, el Kursaal de Valls, Mas Iglesias de Reus i el pavelló Joan Ortoll de Calafell. La gerent de la regió sanitària, Dolça Cortasa, ha explicat aquest divendres que s'han administrat unes 3.000 dosis de mitjana setmanals darrerament al Palau d'Esports, quan s'hi van arribar a punxar unes 50.000 vacunes aquest estiu. «El ritme ha baixat molt, però crec que l'organització ha estat bona», ha valorat. Davant d'això, Salut opta, ara, per desplaçar punts mòbils a les zones amb un menor percentatge de vacunats.

A partir de dilluns vinent, els punts de vacunació massius del Camp de Tarragona s'adequaran al ritme de vacunació actual. Per això, el Departament de Salut ha decidit reduir l'espai, els recursos i el personal sanitari d'aquests centres. Per exemple, al Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània de Tarragona han passat de 46 boxs a quatre. La gerent de la regió sanitària ha explicat que en el cas del Palau d'Esports l'han mantingut obert perquè es tracta d'un espai de fàcil accés amb cotxe o transport públic. Pel que fa als punts de Valls, Calafell i Reus ha estat decisiu que es trobin molt a prop dels Centres d'Atenció Primària (CAP) o dels hospitals.

Segons dades del Departament, des de l'inici de la campanya de vacunació fins a aquest dijous, s'han administrat 867.000 dosis a la regió sanitària del Camp de Tarragona. D'aquestes, 513.000 s'han punxat als punts de vacunació poblacional. En concret, 326.000 vacunes a Tarragona, 71.000 a Reus, 70.000 a Calafell i 46.000 a Valls. Als CAP s'han posat unes 343.000 dosis. "Estem molt contents, creiem que ha estat un èxit", ha valorat Cortasa.

Ara mateix, però, el ritme de vacunació ha caigut. A tall d'exemple, la responsable de Salut ha explicat que es van posar 50.000 dosis en una setmana, entre el juny i mitjans de juliol, el que representa unes 7.000 vacunes diàries al recinte tarragoní. «Hi ha hagut èpoques amb molta activitat, però aquest ritme ara és inferior, per exemple la mitjana setmanal són 3.000 vacunes al Palau, 1.600 a Reus, 1500 a Calafell i 400 a Valls», ha detallat.

Pel que fa als índexs de vacunació, tenen la pauta completa dels majors de dotze anys el 79,7%. D'aquesta franja d'edat disposen de la primera dosi el 82,1% i de la segona el 71,7%. En el cas dels majors de setze anys, el 82,8% tenen posada la primera dosi, el 72,7% la segona i el 80,7% tenen la pauta completa. Davant d'aquestes xifres, la conselleria vol centrar els esforços entre els més joves.

«Les dades podrien ser millor, per això mantenim els punts de vacunació i canviem una mica l'estratègia, volem anar als llocs on els percentatges són més baixos, sigui perquè és població estrangera o bé d'un nivell socioeconòmic baix o per altres qüestions que fan que la gent es vacunin menys», ha assenyalat Cortasa. Per aquesta raó, tenen previst desplaçar punts mòbils de vacunació a instituts o barris amb xifres vacunació menors.

tracking