Diari Més

Policial

Alliberen a Vilaverd a un ciutadà romanès que portava 19 dies segrestat i durament maltractat

Els raptors van arribar a demanar un rescat de 750.000 euros i van enviar al pare una fotografia del seu fill amb la cara desfigurada

Imatge d'arxiu de la

policia nacional, cotxePolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Tarragona a un ciutadà romanès que va estar segrestat durant 19 dies, fortament lligat de peus i mans i durament maltractat. Van arribar, fins i tot, a apuntar-lo amb una pistola al cap i van intentar escanyar-lo en diverses ocasions. Dues persones han estat detingudes per la seva presumpta relació amb els fets.

Les investigacions van començar quan els agents van tenir coneixement d'un segrest dut a terme a la localitat tarragonina de Vilaverd. La informació es va rebre a través dels canals oficials de l'Agregadoria d'Interior a Romania després de la denúncia interposada pel pare de la víctima, qui posseïa una empresa familiar dedicada al transport internacional de mercaderies per carretera. Segons la seva declaració, un dels seus empleats havia de realitzar un lliurament des del port de València fins a Itàlia amb un dels seus camions. El lliurament mai va arribar al seu destí i l'empleat va desaparèixer abandonant el vehicle en una petita localitat pròxima a Girona.

Per aquesta raó, el pare va decidir viatjar fins Espanya en el seu propi vehicle per a aclarir la situació i recuperar el camió. Durant el viatge, el seu fill el va advertir que aquest camió havia de realitzar «un transport especial», que podria tractar-se d'una mercaderia de 700 quilograms de marihuana. Aquesta càrrega va ser recollida per un altre conductor de l'empresa que s'havia desplaçat des de València a Girona. Allí, tots dos conductors van entrar en contacte, separant la mercaderia. D'una banda, el segon dels conductors portaria 400 quilograms al seu camió fins a Alemanya, mentre que el primer portaria els 300 restants fins a Itàlia.

La mercaderia destinada a Alemanya va arribar sense problema i, quan va ser lliurada, el seu conductor va tornar a Espanya. Tots dos empleats estaven a les ordres del fill de l'amo de l'empresa, i havien estat contractats uns mesos abans.

Després d'una reunió amb tres ciutadans albanesos es produeix segrest

Després d'aquests successos, el fill de l'empresari va viatjar des de Romania fins a Espanya per a reunir-se amb el seu pare i intentar localitzar al conductor desaparegut. Després de diversos intents infructuosos, els dos es van reunir a Vilaverd amb tres homes d'origen albanès, presumptament amos de la mercaderia, i als quals el fill del denunciant coneixia. Aquestes persones també estaven buscant al conductor, per la qual cosa, amb el pretext de buscar-lo junts, van convidar al fill del denunciant a acompanyar-los al seu vehicle. Transcorreguda mitja hora, el fill contacta amb el seu pare per a dir-li que no pot tornar i que tingui paciència.

Davant aquests fets, el pare del segrestat va sol·licitar ajuda al conductor que no havia desaparegut perquè esbrinés què era el que estava passant en relació al seu fill i els albanesos. Aquest li va respondre que «es trobava segrestat fins que aparegués el conductor desaparegut o recuperessin la mercaderia robada». Els segrestadors van arribar a demanar, a través d'ell, un rescat per valor de 750.000 euros, perquè aquesta era la quantitat en la qual valoraven la mercaderia desapareguda. Fins i tot, van arribar a enviar-li una fotografia del seu fill amb la cara desfigurada i amb clars indicis d'haver estat colpejat.

El pare, en un intent desesperat, va intentar buscar al seu fill pels seus propis mitjans i, davant la impossibilitat de trobar-lo, va decidir tornar a Romania i denunciar allí els fets. Els segrestadors cridaven amb un telèfon amb prefix del Marroc, mentre que el pare es trobava a Romania. Per això, la cooperació internacional va resultar fonamental per a la resolució del cas. A través d'aquesta col·laboració, es va intentar negociar l'alliberament de la víctima.

En el desenvolupament de l'operatiu, i a través de les mesures de recerca, en un moment donat es va tenir coneixement que la víctima es trobava en la localitat alacantina d'Elx, sent traslladada cap a Girona en un vehicle conduït per l'empleat que no es trobava desaparegut. Per aquesta raó, es va muntar un dispositiu policial de tancament a l'altura de Tarragona, on es va verificar que el segrestat es trobava dins del vehicle, procedint-se a la detenció del conductor. Posteriorment, a Elx es va detenir a un altre individu que presumptament havia participat en el segrest. Els dos arrestats són d'origen romanès. Després de passar a disposició judicial, tots dos han estat enviats a presó.

Durant la seva captivitat, el segrestat va patir cops de puny, cops amb un cable i cremades de cigarreta, i va ser lligat fortament de peus i mans durant els 19 dies que va romandre sense llibertat. També van arribar a posar-li una pistola al cap i van intentar escanyar-li en diverses ocasions.

tracking