Diari Més

Judicial

Veïns de Cambrils reclamen al banc per la via judicial les despeses de desallotjar ocupes

Veïns de Villajardín de Vilafortuny van haver d'anar a judici l'any 2016 per fer-los fora

Interior del complex residencial Villajardín, on es va produir l'ocupació d'un immoble l'any 2016.

Veïns de Cambrils reclamen al banc per la via judicial les despeses de desallotjar ocupesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del complex residencial Villajardín de Vilafortuny (Cambrils) han denunciat a Sabadell Real Estate Development. S.L. (el Banc Sabadell) davant del jutjat de primera instància número 2 de Reus per reclamar-li que aboni les despeses que van suposar per a la comunitat fer fora una parella d'ocupes molt problemàtica que va accedir a un dels habitatges que, aleshores, era propietat de l'entitat bancària.

Els fets van tenir lloc l'estiu de 2016, però tot i que el banc va vendre l'habitatge aleshores ocupat i es va comprometre a pagar totes les càrregues de l'immoble, encara no ho ha fet. La comunitat de veïns demana els 3.400 euros de despesa que van haver d'afrontar quan van anar a judici contra els ocupes i van haver de contractar un advocat i un procurador. El jutge ha citat a ambdues parts el pròxim 19 d'octubre.

Els fets es remunten l'agost de 2016 quan, cap a dos quarts de sis de la tarda, un home i una dona van accedir al número 63 de l'avinguda Vilafortuny. Van entrar a la casa adossada número 59 –que era propietat de Solvia– amb intenció d'ocupar-la i ho van aconseguir. La resta de veïns de la comunitat van recriminar-los l'entrada i es va iniciar una discussió en el transcurs de la qual, segons recull la dona va amenaçar una altra veïna. L'home i la dona van aconseguir enganxar les xarxes de subministrament elèctric i d'aigua a la de la comunitat amb l'ajuda de terceres persones i sense el consentiment dels residents i van quedar-se a la casa fins al mes de setembre, quan van marxar després que els veïns aconseguissin una ordre d'allunyament per les amenaces que havien proferit contra ells. Abans d'això, la tensió entre els veïns i els ocupes es va elevar fins al punt d'haver de requerir la intervenció dels Mossos quan els veïns van recriminar-los haver deixat entrar un nombrós grup de persones a gaudir de la piscina comunitària.

tracking