Diari Més

Municipal

Els pobles de les Muntanyes de Prades reclamen una patrulla estable i diària de mossos

Set municipis fan front comú per evitar la proliferació de plantacions de marihuana

Imatge de l'entorn del municipi de Prades, al baix Camp.

Els pobles de les Muntanyes de Prades reclamen una patrulla estable i diària de mossosAjuntament de Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns es va convocar una reunió de diversos municipis de les Muntanyes de Prades per a tractar problemàtiques comunes i accions coordinades possibles.

A la trobada van participar-hi els representants de Prades, Vilanova de Prades, Capafonts, l'Albiol, Arbolí, La Febró i Mont-ral i un dels principals temes de discussió plantejats va ser el de la proliferació de les plantacions de marihuana als boscos dels termes municipals de la zona. «Els ajuntaments volen impedir que prosperi el cultiu il·legal de marihuana a les Muntanyes de Prades i manifesten la voluntat de col·laborar activament amb els mossos, a qui agraïm la seva tasca per aconseguir erradicar aquesta activitat delictiva», expliquen en un comunicat.

Des dels consistoris es vol traslladar de forma pública la demanda d'una patrulla estable de mossos, 24 h continuades, per l'estiu vinent. Els ajuntaments ho consideren una urgència vista l'experiència d'aquest any.

Per altra banda, els municipis reclamen recursos per un turisme familiar respectuós amb l'entorn. Un dels objectius dels municipis és fomentar aquest perfil de visitant. Part dels municipis ja tenen el segell de turisme familiar des de l'any 2014 juntament amb catorze allotjaments, quatre empreses d'oci, quinze punts d'informació i nou restaurants, i es vol seguir treballant en aquesta línia.

En aquest mateix àmbit turístic, durant la trobada es va constatar que aquest estiu, per segon any consecutiu, s'han viscut aglomeracions en els accessos a alguns espais naturals com els gorgs.

Els ajuntaments han dedicat esforços per evitar que es malmetés l'entorn natural, com la contractació d'agents cívics, la senyalització i regulació d'accessos i l'estacionament o la millora de la recollida de residus als espais naturals gràcies a la línia d'ajuts de la Diputació de Tarragona. Amb tot, els ajuntaments reclamen més recursos i fan una crida pública als visitants perquè aparquin a les zones habilitades i mantinguin una actitud cívica envers l'entorn.

tracking